Новак Джокович е в Белград, където се подготвя за последните

...
Новак Джокович е в Белград, където се подготвя за последните
Коментари Харесай

Джокович: По-мотивиран съм от всякога да играя в Австралия


Новак Джокович е в Белград, където се приготвя за последните шампионати от сезона, само че погледът му няма по какъв начин да не е отчасти ориентиран и към началото на 2023 година.

През януари сърбинът дойде в Мелбърн и даже съумя да организира подготовка на Rod Laver Arena, само че след това бе заставен да напусне страната, защото не е имунизиран против Covid-19.

Бившият №1 има девет трофея от Australian Open и избира да гледа към бъдещето, а не към към този момент минали обстановки:

„ Вече не мисля за това, което се случи тази година и просто желая да играя тенис – това върша най-добре. „

„ Австралия постоянно е била място, където демонстрирам най-хубавия си тенис – резултатите приказват сами за себе си. Имам спомагателна мотивация да отида там. Този път даже повече от нормално, “ сподели той пред сръбската медия Sportal.

„ Има положителни сигнали, само че нищо публично, “ разяснява актуалната обстановка Ноле. „ Комуникираме през юристите ми в Австралия. Те беседват с управляващите по отношение на моя случай. Надявам се да имам отговор в идващите няколко седмици, какъвто и да бъде той, само че несъмнено ми се желае да е положителен. Така ще имам задоволително време, с цел да се приготвя за началото на сезона, в случай че то за мен бъде в Австралия. “

Решението на носителят на 21 трофеи от Големия шлем да не се имунизира докара до пропускането освен на австралийската част от Тура, само че и на тази в Съединени американски щати. Това го води до №7 в класирането. Все отново триумф на Уимбълдън добави и позитивни страсти за него.

„ Беше забавна година. Винаги се стремя да екстрахирам позитивите от прекарванията си, без значение от техния темперамент. Това е част от характера ми и метода ми към живота. Зная, че всичко, което се случи в Австралия и по-късно – хората се държаха с мен по противен метод, какъвто не бях срещал в никакъв случай до момента – ми оказа помощ да си извлека скъпи уроци. Уроци за мен самия, за живота и за метода, по който би трябвало да продължа в този свят и в екосистемата на тениса. “

За него обаче най-важна остава любовта към тениса, която продължава да го движи напред:

„ Много маски паднаха, в случай че мога да се изразя по този начин. Беше забавно за мен да проследя този развой и метода, по който някои хора се държаха с мен. Продължавам напред – стимулиран и въодушевен. Обичам този спорт. Обичам да давам всичко от себе си на всяка подготовка, тъй като всеки ден е друг и постоянно се случва нещо вълнуващо, нещо непознато. Младите идват, гладни са за триумфи, тъй че това ме стимулира в допълнение. “

Новак разяснява и израстването на Карлос Алкарас, който победи на US Open и оглави класирането, а преди този момент завоюва два Мастърса.

„ Алкарас е №1 в света – той е най-хубавият. Нищо друго не може да се добави, ранкингът го демонстрира. Вярно е, че играх по-малко, а точките от Уимбълдън не се броят, може би обстановката щеше да е друга при разнообразни условия, само че всичко това е „ може би “. Положението е такова, каквото е. Той изцяло заслужава да бъде на тази позиция и го приветствам за триумфите. Мисля, че е прелестно за тениса, че толкоз млад играч реализира исторически резултати и достижения, тъй като това притегля внимание към спорта ни – всички печелим. Сигурен съм, че Надал ще опита да го детронира до края на годината, има късмет. След това отваряме нова страница идващият сезон – ще забележим какво ще се случи. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР