Новак Джокович е уверен, че мъжкият тенис ще продължи да

...
Новак Джокович е уверен, че мъжкият тенис ще продължи да
Коментари Харесай

Джокович е уверен, че бъдещето на мъжкия тенис е в добри ръце

Новак Джокович е убеден, че мъжкият тенис ще продължи да се развива и след отдръпването на Големите трима в лицето на Роджър Федерер, Рафаел Надал и самия него.

Сърбинът към момента не възнамерява да стопира кариера си, само че има вяра, че тенисисти като Стефанос Циципас и Александър Зверев са доста покрай това да завоюват първа купа от Големия шлем.

„ Смятам, че бъдещето на тениса е в положителни ръце, без подозрение. Знам какво е възприятието да си пробиваш път в мъжкия тенис, да опитваш да стигнеш до първата си купа от Големия шлем. Това е необикновено предизвикателство, до момента в който го постигнеш е като да изкачиш Еверест. Когато го направиш, сваляш голямо напрежение от себе си си. След това влизаш в нова епоха от кариерата си. Сигурен съм, че тези момчета към този момент имат голямо качество, опит и мотивация, с цел да печелят огромни трофеи. “

Джокович разяснява и успеха над Канада за ATP Cup. Милош Раонич надви над Душан Лайович в първия мач, само че Джокович изравни след триумф против Денис Шаповалов, след което в тандем с Филип Краинович донесоха крайната победа в конфликта против Раонич и Шаповалов.

Според международния №1 точно Краинович е бил ключът към позитивния свършек. „ Начинът, по който игра през днешния ден беше свръхестествен. Играеше доста добре на ретур. Намери своя сервис, имаше превъзходен темп. Изигра някои основни удари през втория сет, когато имахме най-голяма потребност. Беше вълнуващо “.

Макар и управляващите да позволиха аудитория на кортовете в „ Мелбърн Парк “, в първите дни от шампионатите прави усещане, че хората по трибуните са много малко. Джокович не скри, че обстановката през 2021-а е друга, само че удоволствието да играе за Сърбия си остава същото.

„ Сега е друго. Играя на ATP Cup за първи път на „ Rod Laver Arena “, а не на Australian Open. Да представяш страната си е голяма чест. Беше друго най-много, тъй като имаш своя тим, имаш своя треньор, капитана, съотборниците те поддържат. Това е нещо, на което се любувам. “
TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР