Новак Джокович е силно разочарован от липсата на големия съперник

...
Новак Джокович е силно разочарован от липсата на големия съперник
Коментари Харесай

Джокович: Рафа Надал беше голям мотивиращ фактор за мен

Новак Джокович е мощно отчаян от неналичието на огромния противник Рафаел Надал от Откритото състезание на Франция. Джокера е на път да стане първия тенисист, който печели 23 трофеи от Големия шлем. Той обаче не желае да върви по лесния път и без левичаря „ Ролан Гарос “ няма да е същият шампионат.

„ Не ми липсва това, че той не е в схемата “, призна Джокович и продължи: „ Нямам доста триумфи против него. Успях да го победя два пъти тук, само че трябваше да дам всичко от себе си на корта, за за реализира това “.

 Снимка: БГНЕС/EPA

„ Определено това беше огромен мотивиращ фактор за мен, с цел да продължа да играя, да продължа да се състезавам и да се дърпаме един различен напред за това кой ще реализира повече, който ще се оправи по-добре. Накара ме да помисля за моята кариера и какъв брой дълго ще продължа да играя. Няма да върша изказвания през днешния ден, само че просто помислих и се почувствах малко прочувствено поради това, което Рафа Каза “, показа Джокович.

„ Всеки трофей от Шлема на този стадий е като подарък за мен, тъй че опитам да се възползвам оптимално от опцията. Нямах доста триумф на шампионатите на клей, само че Големият шлем е нещо друго. Винаги съм пределно стимулиран и убеден на тези шампионати. Не е загадка, че една от главните аргументи да играя през днешния ден и да се състезавам в професионалния тенис е да подобря още върхове и да напиша още история в спорта. “

„ Това е извънредно мотивиращо и вдъхновяващо за мен. Но нещата в тениса са разнообразни спрямо преди 10 години и по какъв начин тялото ми реагира на програмата. В момента се усещам добре, нямах физически проблеми, които да ме тревожат. Това е най-важното за мен. Мисля, че шампионатът тази година е много непредсказуем. Има някои момчета, които са любимци, само че всички могат да съумеят и се надявам това да съм аз “, приключи Новак Джокович.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР