Новак Джокович е постигнал най-голямата възможна победа в живота и

...
Новак Джокович е постигнал най-голямата възможна победа в живота и
Коментари Харесай

Семейството на Джокович: Той постигна най-голямата победа в кариерата си


Новак Джокович е постигнал най-голямата допустима победа в живота и кариерата си през днешния ден (10 януари). Това съобщи фамилията на международният номер 1 в тениса - брат му Джордже, татко му Сърджан и майка му Дияна.



По-рано денем юристите на сърбина бяха изслушани от съда в Австралия, който взе решение, че анулацията на визата му е незаконосъобразна и тенисистът има право да обитава свободно на територията на страната, макар че не е имунизиран срещу ковид.

" Ние не можем да сме справедливи. Беше ни тежко, доста тежко да пазиме Новак и да се опитаме да не обидим никого. Със сигурност ние бяхме борците за истина и истина, направихме всичко, с цел да следваме протоколите. Успяхме да предадем на Новак любовта, която му беше потребност, с цел да се оправи с тази обстановка и да бъде победител. Искам да благодаря на всички по света, които се разпалиха и проведоха демонстрации. Новак е на независимост. Преди малко беше на тенис корта и тренира. Той отпътува за Австралия, с цел да играе тенис и да се бори за себе си, да опита да завоюва още един път Откритото състезание на Австралия, а по този начин да реализира и нов връх ", съобщи братът на тенисиста Джордже.



" Тук сме, с цел да отпразнуваме успеха на нашия наследник, на нашия Новак. Той научи своето семейство, че не търпи неправдата. Той не е отговорен за нищо, не е нарушил нито един от техните закони, а претърпя изтезание. Тепърва ще споделя какво му се е случило. Той отпътува, с цел да победи в шампионата. Ние се опитахме в последните 6 дни да създадем всичко допустимо, с цел да може неговият глас да се чуе по света. Най-тежко ми беше, когато нямах връзка с него и той нямаше телефон в себе си. Тогава не знаехме какво му се случва, дали е добре, дали е утолен, дали е здрав... Това са неща, които аз, като майка, не мога да преживея елементарно. Всички други майки ще ме схванат ", съобщи Дияна Джокович.

Продължава да съществува опция Джокович да бъде депортиран от Австралия. Това зависи от министъра по емиграцията на страната, който има право да приключи едностранно визата му. До момента той не е взел такова решение.

" Новак е най-невинният на този свят. Той отиде там като тенисист, с цел да играе на Откритото състезание на Австралия и това е всичко. Сигурен съм, че всички държавни и локални институции ще работят по отношение на закона. Новак не е нарушавал разпоредбите. Той ще ги съблюдава ", съобщи брат му.



Баща му Сърджан добави, че Джокович няма желание непринудено да се отхвърля от визата си и желае да играе в идния шампионат.

" Нямаше да го чакат на летището, в случай че нямаше права. Те му взеха всички права, които се поставят на човешко създание. Опитаха да го накарат да подпише, че се отхвърля от визата, с цел да го депортират назад в Сърбия. Той е отказал да подпише документа, тъй като не е имало съображение. Така не е съдействал за този отвод. Не му даваха право на контакт с другари, с треньори, с юристи. Беше самичък няколко часа, взеха му телефона и останалите неща. След няколко часа му върнаха телефона и той влезе в контакт с правния си отбор, който стартира да приготвя отбраната. Това е голяма победа за целия свободен свят. Всички ние сме хора и би трябвало да можем да споделяме какво мислим без последствия. Трябва да почитаме законите, разпоредбите и страните, в които пътуваме. Той даде всичко, което желаеха от него, с цел да си прави работата ", съобщи Сърджан.

Семейството на Новак е несъмнено, че тези компликации ще му оказват помощ на корта и той ще завоюва Откритото състезание на Австралия.

Снимка: Reuters


" Ще завоюва още 10 трофеи от Големия шлем. Това ще му даде спомагателна мощ. Те не знаят каква услуга му направиха. Супер се усеща, душевен е мощен, не се е трансформирал. Сега чака с неспокойствие да пристигна 17-ти и да стартира шампионатът ", сподели Сърджан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР