Новак Джокович е подал всички изисквани от правителството на САЩ

...
Новак Джокович е подал всички изисквани от правителството на САЩ
Коментари Харесай

Джокович е подал документи за влизане в САЩ


Новак Джокович е подал всички изисквани от държавното управление на Съединени американски щати документи с вярата да бъде позволен в страната през март. Това разкри братът на тенисиста – Джордже, пред сръбската осведомителна организация Tanjug. Джокович, който не е имунизиран против Covid-19, се надява да му бъде разрешено да влезе в Съединени американски щати преди окончателното рухване на противоепидемичните ограничения, което е планувано за 11 май.

Миналата година Джокера не бе позволен на шампионатите в Съединени американски щати и Канада, като по този метод пропусна US Open, както и Мастърс конкуренциите в Индиън Уелс, Маями, Монреал и Синсинати. Ако американските управляващи решат да не вършат изключение, международният №1 и тази година няма да се изяви на „ Слънчевия дубъл “.

„ За страдание, крайното решение не зависи от нас. Новак има потребност от особено позволение, поради обстоятелството, че Съединени американски щати към момента не позволява неимунизирани чужденци, което е необикновено, защото от доста време насам гледаме огромни спортни събитие с присъединяване на неимунизирани играчи по целия свят “ – сподели Джордже Джокович пред Tanjug.

По-малкият брат на международния №1 показа, че се чака занимаващата се със случая комисия да се произнесе напълно скоро. „ Информираха ни, че решението ще ни бъде обявено след няколко дни. Очакваме положителна развръзка “.

Няколко дни след края на Australian Open някогашният №2 Томи Хаас, който понастоящем е шеф на шампионата в Индиън Уелс, съобщи, че се надява на Джокович да му бъде разрешено да играе в Съединени американски щати още през март.

„ Би било добре да проучим дали изключителните здравни ограничения не могат да бъдат вдигнати по-рано от плануваното, в резултат на което Джокович да има опция да играе в Индиън Уелс и Маями. Той желае да взе участие в тези шампионати, тъй че съгласно мен би трябвало да му се даде късмет. Надявам се, че тази година ще го забележим на корта в „ Рая на тениса “, защото съгласно мен би било срамотия да не му разрешат да играе “ – разяснява Хаас пред Tennis Majors.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР