Новак Джокович е първият финалист в заключителния за годината турнир

...
Новак Джокович е първият финалист в заключителния за годината турнир
Коментари Харесай

Новак Джокович е на финал в Торино

Новак Джокович е първият финалист в заключителния за годината шампионат на АТП в Торино. Сърбинът надигра на полуфиналите американеца Тейлър Фриц след два тайбрека - 7:6(5), 7:6(6)за 1:56 часа игра.

В равносилен мач, Джокович показва по-голямата си класа в основните моменти от мача и за осми път откри място на финала на шампионата, където чака спечелилия от другия полуфинал сред Андрей Рубльов (Русия) и Каспер Рууд (Норвегия).

В първия сет двамата си размениха по един пробив и взеха решение мача след тайбрек, в който Джокович завоюва със 7:5.

Втората част стартира съвършено за Фриц, който взе подаването на противника още в първия гейм и резервира преднината си до десетия гейм, в който Джокович върна пробива и още веднъж прати сета в тайбрек, където затвори мача с втория си мачбол за 8:6.

Фриц още веднъж демонострира отличен начален удар и записа 15 аса против 4 за сърбина, само че американецът позволи 26 непредизвикани неточности.

Така на следващия ден Новак Джокович ще играе за шестата си купа от Финалния шампионат на АТП и в случай че завоюва, ще се изравни с рекордьора по този индикатор Роджър Федерер.

Наградният фонд на Финалите на АТП е 14 750 000 щатски $.
 Андрей Рубльов добави Топ 4 на Финалите в Торино
Андрей Рубльов добави Топ 4 на Финалите в Торино

Справи се с Циципас в пряк конфликт за второто място в Червената група
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР