Новак Джокович е новият шампион на Мастърса в Синсинати. Джокера

...
Новак Джокович е новият шампион на Мастърса в Синсинати. Джокера
Коментари Харесай

Джокович отрази мачбол и осъществи немислим обрат срещу Алкарас на финала в Синсинати!

Новак Джокович е новият първенец на Мастърса в Синсинати. Джокера изоставаше със сет и пробив, като даже му се наложи да отразява мачбол, само че най-после накара Карлос Алкарас да вкуси от своето лично лекарство. Световният номер едно губеше сетове във всеки един собствен мач до финала и направи редица феноменални обрати, единствено че през днешния ден беше в противоположната роля и сърбинът взе своя реванш за провалянето, което позволи от същия конкурент във финала на Уимбълдън - 4:6 7:6(6) 7:6(4)

Двамата най-хубави тенисисти в света ни изнесоха следващото ужасно шоу сред тях, а Ноле може да влезе с доста високо самочувствие на идния US Open, имайки поради какъв брой безапелационен беше в хода на седмицата и към този момент се намира единствено на 30 точки зад Алкарас в международната класация и има съществени шансове да го изпревари още в Ню Йорк, защото ибериецът ще би трябвало да пази миналогодишния си трофей от конкуренцията.

Началото беше безусловно равностойно, като нито един от двамата играчи не можеше да откри оптималния си темп на игра и ставахме очевидци на извънредно висок брой непредизвикани неточности от техните ракети. Постепенно двукратният първенец стабилизира представянето си, до момента в който международният номер едно продължаваше да бъде прекомерно упорит в опитите си за завършващи удари и сърбинът се откъсна напред с пробив при 4:2.

Следващият гейм стартира със замайващ бекхенд уинър по правата в придвижване на Алкарас, а Джокович очевидно стартира да изпитва проблеми с жегата на корта, което докара до сериозен спад в равнището му и испанецът изравни за 4:4. Скоро 20-годишният състезал се снабди с нови два брейкбола, но последва отлична акция към мрежата на ветерана, който след това направи и първия си ас в срещата. Топ поставеният обаче продължи да упорства и изкопчи две поредни грешки от ракетата на своя конкурент и нямаше проблеми да затвори сета на личен сервис.

23-кратният " мейджър " първенец изглеждаше във все по-лошо физическо положение и позволи три следващи двойни неточности в, третия гейм на втората част, като привидно интригата в мача към този момент отсъстваше. Все отново вторият подложен се активизира и внезапно излъчваше доста по-голяма прохлада в дейностите си, което явно изненада младока и той значително самичък разреши на съперника си да осъществя рибрейк за 4:4, допускайки четири следващи непредизвикани неточности.

Оттам насетне сервиращите бяха безкомпромисни и се стигна до тайбрек, където по-опитният състезател пръв се откъсна напред с мини пробив, единствено че промяната на полетата пристигна при 3:3. Скоро ибериецът пък си обезпечи първи мачбол, откакто надви в остра замяна на форхенд диагонали, само че Джокович отговори с неспасяем дланов удар и изравни резултата.

Последва неочакван ход на 23-кратния първенец от Шлема, който избра да излезе към мрежата и скоро самичък разполагаше със сетбол, само че пропусна обикновен форхенд. Световният номер едно обаче незабавно върна жеста и този път Джокера се възползва от преимуществото на началния удар, като по този начин носителят на трофея щеше да бъде избран в съдбоносен сет.

Там балканецът пръв можеше да отмъкне съперниковия началн удар, само че Карлитос подвигна неимоверно темпото в идващото разиграване и нанесе следващия си уинър от форхенд. Проблемите за испанеца не се изчерпаха дотук и скоро още веднъж му се наложи да избавя точка за пробив, като още веднъж последва извънредно добре построена офанзива от страна на лидера в схемата, който я приключи с печелившо воле и измъкна подаването си, с цел да поведе с 3:2.

Следващият сервис гейм на първенеца от Уимбълдън се оказа още по-тежък, тъй като му се наложи да отразява цели четири брейкбола и най-после разумното се случи, защото Джокович извлече непредизвикана неточност от бекхенда на ибериеца и най-накрая проби. Впоследствие 36-годишният тенисист затвърди взетото предимство и можеше да постави точка на разногласието с изработката на нов брейк, само че Алкарас го принуди да сервира за купата.

Това се оказа доста мъчно тестване за един от най-великите играчи в историята и той трябваше да се избавя от 15:40, но не трепна и доближи до мачбол. Обратите надалеч не завършиха дотук, тъй като младокът отрази общо 4 мачбола и най-после осъществя рибрейк, възползвайки се от сгрешен смач на противника си. Наред беше нова драма в подаването на топ поставения, който бе изправен пред четири точки за пробив, които непроменяемо отразяваше с отлични акции към мрежата и първенецът щеше да бъде избран в съдбоносен тайбрек.

Сърбинът потегли по-силно в него, осигурявайки си задатък от 3:0 точки, само че беше застигнат още при промяната на полетата. Все отново ветеранът изглеждаше по-стабилен и още веднъж направи мини брейк, който този път задържа до последно и можеше да ликува със сепчелването на трофея, надделявайки в този истински тенис шедьовър, който продължи рекордните 3 часа и 50 минути.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР