Новак Джокович е големият шампион от Откритото първенство на Австралия

...
Новак Джокович е големият шампион от Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Джокович с исторически успех в Австралия! Отново застана на върха

Новак Джокович е огромният първенец от Откритото състезание на Австралия по тенис. Това се случи след победа над Стефанос Циципас във финала с 6:3, 7:6(4), 7:6(5) за 2 часа и 56 минути.

Така изцяло справедливо предвид на представянето си през целия шампионат, сърбинът затвърди своето владичество в Мелбърн.

За него тази купа е №10 от десетия му край на Australian Open, а също така той завоюва и своя 22-ри трофей от Шлема, като съумя да се изравни с Рафаел Надал по този индикатор.

Ноле е в серия от 28 следващи победи на този шампионат. Той го завоюва безусловно в последните си четири участия от 2019-а насам, като изключение прави единствено предходната година, когато сърбинът не бе позволен на територията на Австралия поради неналичието на ваксина против ковид.

С двата тайбрека през днешния ден Циципас разумно се оказа най-трудният противник на Ноле - въпреки всичко мачът бе край, само че все пак гъркът трябваше да се задоволи с мястото на подгласник във втория си край от Шлема, като в предходния случай той още веднъж бе грохнал от този конкурент, напомня Dir.bg. Вече Джокович ще бъде №1 в международната класация, а след №10 в Австралия, задачата му към този момент е да бъде едноличен водач и по общия брой трофеи от Шлема.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР