Новак Джокович е близо до своята 23-та титла от Големия

...
Новак Джокович е близо до своята 23-та титла от Големия
Коментари Харесай

Джокович: Съчувствам на Алкарас, но той тепърва ще печели “Ролан Гарос” много пъти

Новак Джокович е покрай своята 23-та купа от Големия шлем, откакто Карлос Алкарас получи конвулсии и това улесни успеха на сърбина на полуфинала на “Ролан Гарос ” с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1. Джокович не е губил мач от Големия шлем от четвъртфиналите тук предходната година, а след мача сподели милосърдие. 

”Първо би трябвало да кажа, че Карлос няма шанс. На това равнище последното нещо, което желаете, са крампи. Съчувствам му, скърбя и се надявам да се възвърне и да се върне доста скоро. Казах му на мрежата, че той си знае какъв брой е млад. Сигурен съм, че ще завоюва този шампионат доста, доста пъти. Той е необикновен състезател. Очевидно е мъчно за него да не може да осъзнае дали би трябвало да приключи мача, само че отлично за борбеността ”, показа Джокович. 
 Алкарас не устоя и преклони глава пред Джокович Алкарас не устоя и преклони глава пред Джокович
" Към края на втория сет въобще не се усещах пресен. Изправихме се един против различен и тогава се случи това нещо, като че ли излязох от ритъма на мача. Просто се пробвах да остана съсредоточен. Видях, че той се бори, само че не желаех да мисля прекалено много какво се случва от другата страна на мрежата. Невероятно съм горделив, че стигнах до още един край ”, акцентира сърбинът. 

Срещата беше предстояща с голям интерес и беше определяна надали не като опит на дръзкия испански младок да провокира Джокович, един от огромните трима в последните 15 години. Разликата от 16 години във възрастта беше най-голямата във всеки полуфинал на “Ролан Гарос ” в Оупън-ерата и като че ли беше основен мач в борбата сред поколенията, която се води в мъжкия тенис. Но пък Джокович се бори за задачата си да се откъсне пред противниците си на върха от класациите с върхове за всички времена. 

" Мисля, че и двамата бяхме на физическия предел, почтено казано, към края на втория сет ", сподели Джокович, чиято дясната предмишница беше масажирана по време на този сет. - Не беше по никакъв начин елементарно да подкрепям тази активност, само че нямах избор, тъй като Карлос ме притискаше и предизвикваше. Към края на втория сет той беше по-добрият състезател. Трябваше да бъда нападателен, да нападам топката рано, другояче той щеше да бъде нападателният. Той е доста бърз, доста динамичен, тъй че трябваше освен да се оправям с това, само че и да го върша допустимо най-добре, което беше доста изтощително ".

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР