Новак Джокович доминира на Australian Open. Той достига до финала

...
Новак Джокович доминира на Australian Open. Той достига до финала
Коментари Харесай

Да бъдеш „задушен“ от играта на Джокович


Новак Джокович господства на Australian Open. Той доближава до финала със единствено един изгубен сет и даде на противниците си общо 50 гейма в шест мача. 

Ако завоюва в неделя, ще вдигне купа №10 в Мелбърн и №22 от Големия шлем, като ще си върне и първото място в международната класация.

Толкова ли е мъчно Джокович да бъде усложнен?

Това е въпрос, който мнозина си задават. На най-високо равнище технологиите разрешават елементарно да бъде направена цялостна дисекция на играта на даден състезател, само че от време на време и това не е задоволително.

Именно на този аспект от подготовката обърна внимание Томи Пол. Американецът бе надвит от Новак на полуфиналите в Мелбърн и доста искрено приказва за мача, като опита оптимално добре да изясни какъв брой мъчно действително е против Джокович, без значение, че играеш великолепен тенис, квалифициран си и знаеш тъкмо какво би трябвало да правиш на корта.

Пол описа, че действително наслаждение е изпитвал, единствено до момента в който излиза на Rod Laver Arena, тъй като по-късно е бил смачкан.

„ Исках да играя доста сервис-воле, а не съумях нито веднъж да го направя. Имах възприятието, че колкото и добре да поднасям, топката се връща незабавно на главната линия. Автоматично превключваш на режим „ Защита “. Това е като всеки твой сервис гейм да стартира от 0-30″ – сподели Пол.

Той е опитал да промени ритъма в мача, като концепцията му е била да опитва къси топки, само че това се е оказало невероятно, тъй като Джокович не го е разрешавал с дълбоките си удари.

„ Тогава взех решение да трансформира темпото и си споделих, че ще употребявам слайсове, само че първите ми три бяха в навън. После, взех решение да нападам втория му сервис, само че постоянно ме изненадваше. На съвсем всеки негов втори сервис скоростта беше малко по-висока, в сравнение с чаках “ – добави още американският тенисист.

„ Имах възприятието, че обстановката доста бързо ми се изплъзва. Изпусках мача прекомерно бързо. В главата ми беше възприятието, че даже времето сред точките е прекомерно малко “.

Роденият в Ню Джърси 25-годишен тенисист остави чудесно усещане освен с играта си на Australian Open, само че и с това какъв брой тъкмо изясни за какво Новак Джокович е толкоз добър.


Сърбинът и Циципас  вземат решение купата в неделя. Те са играли 12 пъти, а Новак има 10 триумфа. Победите на Циципас са на Мастърс шампионатите в Канада и Шанхай през 2018 и 2019 година, като и двата са в трисетови мачове.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР