Новак Джокович буквално влетя на четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Новак Джокович буквално влетя на четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Новак Джокович e четвъртфиналист в Дубай след разгром над нидерландец

Новак Джокович безусловно влетя на четвъртфиналите на шампионата по тенис в Дубай, откакто мина с 6:2, 6:3 над Талон Грийкспор (Нидерландия) и сподели най-хубавата си форма. Джокович е печелил шампионата с награден фонд 2 855 495 щатски $ пет пъти досега.

Ден откакто трябваше да играе три сета против чешкия квалификант Томаш Махач, Джокович сподели най-хубавото от качествата си против шокирания Грийкспор, пробивайки го два пъти в първия сет.

22-кратният първенец от Големия шлем нямаше въодушевление да прави дарове и да се бави, откакто срещата беше прекратена няколко пъти поради лек дъжд и нападна подаването на нидерландския си съперник още при започване на втората част. Вкарвайки уинъри когато си изиска от началната линия, сърбинът сподели меко отиграване с един дроп-шот, последван от разрушителен пасинг-изстрел преди да оформи задатъка си на 4:0.

Грийкспор съумя да си вземе идващото подаване, по-късно проби сервиса на Джокович, който направи двойна неточност, само че по-късно в собствен жанр взе частта и мача.

" Беше страхотна вечер за мен. Вчера в действителност трябваше да работя крепко, с цел да печеля победа, стартира Джокович. Но през днешния ден още през цялото време започнах с остра и нападателна игра. Играх тенис на друго равнище. Може би последните три или четири гейма в мача не беше най-хубавото от мене, само че в края на срещата съумях да намеря още веднъж най-хубавото от подаването си. Доволен съм като цяло, удовлетворен съм от метода, по който се усещам на корта ", съобщи още сърбинът.

В друга среща от късната сесия от втория кръг Борна Чорич (Хърватия) се наложи над австралиеца Танаси Кокинакис с 6:7 (4), 6:3, 7:5. Чорич чака спечелилия от срещата сред Даниил Медведев (Русия) и Александър Бублик (Казахстан) за собствен идващ съперник.

Кокинакис, който играе на шампионата с уайлд-кард, в предходния кръг отстрани френския лъки-лузър Кантес Алес. Днес в първия сет против номер 20 в схемата Чорич той не се даде и в тайбрека съумя да изтръгне триумфа с помощта на първата точка при подаване на хърватина. Във втория обаче позволи два пробива в последните си две подавания. Третият сет също мина равностойно и без пробиви до самия му край, когато Кокинакис направи непредизвикани неточности и това му коства отпадането.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР