Новак Джокович беше сериозно тестван от Григор Димитров в третия

...
Новак Джокович беше сериозно тестван от Григор Димитров в третия
Коментари Харесай

Джокович: Григор се завърна в мача с отлична игра; но бях много солиден в решителния сет

Новак Джокович беше съществено тестван от Григор Димитров в третия кръг на Мастърса в Рим, само че международният номер едно за следващ път потвърди, че продуцира най-хубавата си игра под допустимо най-високо напрежение. Самият сърбин призна по какъв начин е извънредно удовлетворен от нивото си в края на конфликта, а също така не пропусна да отдаде дължимото на нашия съотечественик за мощните му изяви в края на втората част, когато той влезе в серия от 12 безответни точки:

" Днес играх доста солидно, което важи най-много за последния сет и мисля, че можех да печеля в поредни елементи. Определено демонстрирах прогрес по отношение на първия си дуел. Водех със сет и 4:2 гейма, когато пропусна форхенд от комфортна позиция, с който можех да реша мача и внезапно Григор стартира да сервира доста добре, като се завърна в мача с отлична игра. Истината е, че моето равнище спадна в края на втория сет, а публиката застана на негова страна, тъй като искаше да гледа по-дълъг мач и силата на корта напълно се промени.

Хубавото е, че незабавно пробих при започване на третия сет и съм извънредно задоволен с метода, по който затвори мача. Трябваше ми известно време да привикна с вятъра и всички останали разлики в атмосферните условия, тъй като оня ден играх във вечерната сесия, а също така имаше много неприятни отскоци на топката от корта, само че това е част от тениса.

За благополучие, то през кариерата си съм печелил доста повече сходни оспорвани дуели, в сравнение с съм губил. Имаше няколко години в моята кариера, когато за мен беше непостижимо да направя последката стъпка към спечелването на купа от Големия шлем. Съперничеството с Федерер, Надал и Мъри ме направи доста по-търпелив пред компликациите, както и в процеса по тяхното превъзмогване " - показа Джокович.

Източник: ATP

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР