Новак Джокович бе извън игра в продължение на почти три

...
Новак Джокович бе извън игра в продължение на почти три
Коментари Харесай

Джокович: Чувствам се свеж, защото не играх три месеца


Новак Джокович бе отвън игра в продължение на съвсем три месеца поради невъзможността да играе на шампионатите в Северна Америка, само че явно това има своите позитиви. Докато другите играчи от ден на ден усещат умората от дългия сезон, сърбинът съобщи, че се намира в чудесна кондиция и е изцяло подготвен да нападна всички вероятни титли до края на сезона.

Доказателство за това бе днешният му осминафинален конфликт с Ботик ван де Зандсхулп на шампионата в Астана. Джокович не остави никакво подозрение в превъзходството си, елиминирайки нидерландеца след едвам 69 минути игра.

„ Сервисът ми работеше чудесно в моментите, в които в действителност имах потребност от него. След като пробих за 4-2 бях изправен пред брейкпойнт, на който излязох на мрежата и той изпрати топката в навън при опита си за минаващ удар. Това са привидно дребните моменти, които в действителност вземат решение мачовете. Има голяма разлика сред това дали резултатът е 4-3 или 5-2. След това сервирах доста добре и съумях да затворя умерено първия сет “ – разяснява международния №7 на конференцията след дуела.

„ Във втория сет започнах да разгадавам сервиса му доста по-добре, като в това време влагах малко повече мощ в ударите си. Ботик е доста рисков, в случай че получи задоволително време и пространство, с цел да нанесе първокласен удар. Способен е да ти сътвори доста проблеми в такива обстановки и тъкмо по тази причина пробвах да обезвреждам тази част от играта му и да го накарам да се усеща некомфортно на корта. Много съм удовлетворен от играта си, изключително във втория сет “ – добави носителят на 21 трофеи от Големия шлем.

Джокович разкри също, че въпреки да му е било неприятно, че нямаше опцията да играе в Канада и Съединени американски щати през лятото, това му е предоставило нужното време и успокоение да се приготви по най-хубавия метод за заключителната част от сезона.

„ Сезонът ми протече по много по-различен метод от този на множеството играчи. Предвид случилото се не мисля, че има база за съпоставяне. Не играх в формален шампионат в продължение на три месеца, тъй че сега несъмнено се усещам доста пресен както от физическа, по този начин и от психическа позиция и съм пределно стимулиран да се показва мощно в идните шампионати “ – съобщи Джокера.

Следващият му конкурент в Астана ще бъде Карен Хачанов. Джокович към момента има късмет да се класира за Финалите, като при купа в Казахстан би могъл да се изкачи до №10 в годишната класация според от резултата на Тейлър Фриц в Токио.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР