NOVAДо броени дни ще започне официалната номинация на кандидатите за

...
NOVAДо броени дни ще започне официалната номинация на кандидатите за
Коментари Харесай

Възможните кандидати за кмет на София – Георги Георгиев /ГЕРБ/, Васил Терзиев /ПП-ДБ/, Ваня Григорова /БСП/

NOVA

До броени дни ще стартира формалната номинация на претендентите за кмет на София. Първите имена към този момент започнаха да излизат в публичното пространство.

Възможни номинации:

ГЕРБ – Георги Георгиев

ПП-ДБ и „ Спаси София ” – Васил Терзиев

Българска социалистическа партия – Ваня Григорова

Официално – диалозите за локална коалиция сред Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София ” са на финалната права след повече от осем месеца договаряния.

„ Имаме доста съществено съгласие за целите и най-важното – за екипа, който ще извършва тези цели. „ Спаси София ” настояваше тези цели да бъдат огромните вложения в кварталите, както и прозрачно, чисто ръководство ”, уточни Борис Бонев.

За номинация за кмет от името на трите партии се показва IT предприемачът Васил Терзиев. „ Аз в никакъв случай не съм крил, че познавам Васил от много години – той е огромен съидейник на „ Спаси София ” от доста години. Хора като него, в случай че изберат да влязат в политиката, това може да бъде единствено в интерес на нашата страна ”, счита Бонев.

С отброяване на последните дни от мандата на сегашния столичен кмет Йорданка Фандъкова, източници на NOVA показват, че наесен от ГЕРБ ще заложат на сегашния ръководител на Общинския съвет – Георги Георгиев. Официално удостоверение към момента няма.

„ До седмици стартират номинационните събрания. Структурите в цялата страна ще проведат събрания и на тях ще създадат своите номинации. След това всички ще бъдат прегледани от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще утвърди окончателните претенденти ”, показаха от ГЕРБ.

От Българска социалистическа партия е допустимо да гласоподават доверие на синдикалиста от редиците на КТ „ Подкрепа ” Ваня Григорова. Като тяхна кандидатура или като обща – на ляво обединяване.

„ Ваня Григорова би била един в действителност прелестен, превъзходен претендент. Тя чудесно би се вписала в нашата платформа, която сме изготвили ”, уточни ръководителят на Градския съвет на БСП-София Иван Таков.

От Вътрешна македонска революционна организация търсят необятна патриотична консервативна коалиция освен против ПП-ДБ-СС, само че и против ГЕРБ.

„ През 2019 година от Вътрешна македонска революционна организация на балотажа подкрепихме Фандъкова, тъй като вярвахме, че тя ще бъде кмет с десен и закостенял профил. След това, което направиха ГЕРБ в Народното събрание по тематиката Македония, вдигайки ветото, след явно явната поддръжка на Столичната община за гей парада – нашите пътища се разделят ”, съобщи Карлос Контрера.

За претендент за кмет на София от Вътрешна македонска революционна организация преглеждат минимум два разновидността. С номинацията ще са подготвени доникъде на юли.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР