Нова златна Илиана се подготвя в българската художествена гимнастика. Най-голямата

...
Нова златна Илиана се подготвя в българската художествена гимнастика. Най-голямата
Коментари Харесай

Расте нова „златна“ Илиана


Нова " златна " Илиана се приготвя в българската художествена гимнастика. Най-голямата внучка на Наско Сираков и Илиана Раева върви по стъпките на именитата си баба.

Петгодишната чародейка към този момент тренира. Прави го в клуба на баба си " Левски Илиана ". Тренировките са в залата по художествена гимнастика на " Герена ". Малката Илиана е в група с още няколко нейни връстнички. Засега момиченцето върви на заниманията на драго сърце. Илианка озарява с усмивка залата и треньорките.

 

 Илианка върви с усмивка на тренировките

Илианка върви с усмивка на тренировките

Момиченцето е щерка на по-малката насленичка на Сиракови - Виолета, и мъжа й Георги Коруджиев. Първото посещаване на дребната Илиана в залата по художествена гимнастика е още като бебе. След това момичето постоянно съпровожда баба си по време на тренировки. Илиана Раева и първородната й внучка, която е кръстена на нея, имат доста мощна връзка.

Малката не пропуща да грабне уредите на какичките, когато е в залата. Най-често може да бъде видяна с лентата. Затова не е изненадващо, че към този момент стартира да тренира.

 

 Малката е в залата от бебе

Малката е в залата от бебе

Любопитен факт е, че за разлика от нея майка й и вуйна й Славея нямаха предпочитание да наследят Илиана Раева на килима. Виолета не се е занимавала съществено със спорт. Славея от своя страна дълги години тренира тенис, като известно време бе в академия в Испания. Отказа се след контузия.

Както е известно, Илиана Раева е първото " златно момиче " на именитата треньорка Нешка Робева. Първият си златен орден печели през 1979 година на международното състезание в Лондон. Той е белязан от невъобразим и до през днешния ден куриоз. След осъществяването й на бухалки по музика от " Лебедово езеро " получава трета оценка. И в залата става ужасно - публиката полудява. Под бурните й викания надпреварата е спряно за 15 минути. След това съдиите преразглеждат оценката и Илиана взима златото. Най-голямото й достижение е през 1980 година. Тогава Илиана обира всички златни медали - в многобоя и на уредите, на европейското състезание в Амстердам. Така поставя началото на най-големите триумфи на родната художествена гимнастика.

Днес Илиана Раева е президент на федерацията по художествена гимнастика у нас и под нейно управление България завоюва първия си златен орден от олимпийски игри в най-женствения спорт. Предстои да забележим дали след няколко години няма да се радваме на новата Илиана и нейните триумфи.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР