Нова зелена зона допълва разширението на парк Лаута“ Детска площадка

...
Нова зелена зона допълва разширението на парк Лаута“ Детска площадка
Коментари Харесай

4000 фенове на фолка идват за Народния събор в Лаута

Нова зелена зона добавя разширението на парк „ Лаута “ Детска площадка колос никне в Лаута

Рекорден брой - над 4000 учистници, се чакат на 4-тото издание на фолклорния фестивал Народен събор пловдив 2019, който ще се организира на 11 и 12 май в парк " Лаута ". Сред тях ще забележим най-хубавите сформира и артисти в страната - като Виевска фолк група, Николай Славеев, Ансамбъл Тракия, " Деканите " от с. Царацово, Академичен фолклорен отбор и оркестър към „ АМТИИ проф. Асен Диамандиев “ гр. Пловдив, гайдарски състав " Големите гайди " с началник Стефан Янев.

На сцената ще се изяват също доста ансамбли, читалища, учебни заведения, клубове за национални танци, самодейци и гайдарски сформира. отбор Тракия и Конушенския оркестър, съставът Дикани от Царацово, които ще ни веселят от 10:00 до 22:00 часа. Любителите на национални танци имат опцията да покажат уменията си през двата дни от 18:00 до 21:00 часа пред сцена 3 с " Хорца за майстори " и Цецо Йошев!

Организаторите са подготвили за всички посетители уроци по национални танци с клуб " Чанове ", учебно заведение за национални принадлежности, фермерски пазар, алея на занаятите, на която повече от шейсет занаятчии ще показват уменията си и галерия на старинно оръжие, проведена от комитет " Традиция "! Цените на скарата и пийването ще са национални, увери уредникът Димитър Михов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР