Нова Зеландия ще изисква учителите и работещите в здравния сектор,

...
Нова Зеландия ще изисква учителите и работещите в здравния сектор,
Коментари Харесай

Ваксините задължителни за здравните работници в Нова Зеландия

Нова Зеландия ще изисква учителите и работещите в здравния бранш, както и с хора с увреждания, да бъдат изцяло имунизирани против ковид, съобщи през днешния ден премиерката на страната Джасинда Ардън. С една седмица се удължава действието и на рестриктивните мерки в Окланд, най-големия град в страната, предадоха Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

Нова Зеландия се бори със мощно заразния Делта вид, поради който се отхвърли от тактиката си за цялостно елиминиране на новия ковид. Сега страната се пробва да живее в изискванията на пандемия и да се оправя с упоритите инфекции, засилвайки процеса на имунизация.

" Нова Зеландия се намира в един от най-сложните и предизвикателни моменти от пандемията ", сподели Ардън пред публицисти в Уелингтън. Тя обаче съобщи, че има явен път напред през идващите няколко месеца и страната би трябвало да реализира по-високо равнище на имунизация, с цел да живее с по-малко ограничавания и повече свободи.
свързани новини4143на 30.06.202116801на 27.02.2019
Досега към 2,38 милиона новозеландци (около 57 % от популацията, отговарящо на изискванията за ваксинация) са изцяло имунизирани, а управляващите дават обещание да отстранен локдауните, когато имунизираните станат 90 на 100.

Работещите в бранша на опазването на здравето и тези, които оказват помощ на хора с увреждания, ще би трябвало да бъдат изцяло имунизирани до 1 декември, а за учебния и предучилищния личен състав срокът е 1 януари, съобщи министър Крис Хипкинс, който дава отговор за ограниченията против ковид.

Решението за имунизации е взето, откакто Нова Зеландия регистрира 35 нови случая, всичките в Окланд, което е с 25 по-малко от през вчерашния ден. Така общият брой инфектирани в това огнище е 1622 души.

През последната година Нова Зеландия като цяло сложи под надзор разпространяването на вируса и записва малко над 4600 случая на инфектирани и 28 умряли.

В Окланд, чието население е към 1,7 милиона души, бе натрапен локдаун в опит да се унищожи огнище на Делта разновидността. Това е първата огромна вълна от инфектирани, засегнала една общественост в страната от началото на пандемията.

Миналата седмица някои ограничения бяха смекчени и към този момент може да се излиза от у дома за срещи с близки навън, спазвайки ограничаване от 10 индивида. Отворени за посещаване са плажовете и парковете.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР