Нова Зеландия съобщи, че въвежда спешни промени в програмата си

...
Нова Зеландия съобщи, че въвежда спешни промени в програмата си
Коментари Харесай

Нова Зеландия затяга визовия режим заради почти рекордна миграция

Нова Зеландия заяви, че вкарва незабавни промени в програмата си издаване на работни визи поради регистрирания за предходната година съвсем рекорден растеж на миграцията, охарактеризиран от управляващите като " нестабилен ", съобщи Ройтерс.

Измененията предвиждават условие за притежаване на британски за нискоквалифицираните длъжности и за най-малко умения и трудов стаж, които даденият мигрант би трябвало да има при приемането на множеството категории работни визи. Освен това оптимално позволеният непрекъснат престой в Нова Зеландия за множеството нискоквалифицирани работни места ще бъде понижен от пет на три години.

" Правителството си слага за задача да притегли и резервира висококвалифицираните мигранти, като да вземем за пример учителите в гимназиите, където има дефицит на фрагменти ", съобщи министърът по въпросите на имиграцията Ерика Станфорд. " В същото време би трябвало да създадем по този начин, че новозеландците да имат преимущество при кандидатстването за работа в браншовете, които не изпитват дефицит на работна ръка със съответните трудови умения. "

За предходната година в Нова Зеландия се регистрира съвсем рекорден приток от 173 000 мигранти, означи Станфорд.

В последно време, най-много след края на пандемията, Нова Зеландия, чието население е 5,1 милиона души, записва внезапно нарастване на миграцията, което породи опасения, че този развой води до инфлационен растеж.

Съседна Австралия, която също регистрира доста повишаване на мигрантските потоци, разгласи, че през идващите две години ще редуцира на половина приема на мигранти.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР