Нова Зеландия регистрира днес най-голям брой новозаразени от началото на

...
Нова Зеландия регистрира днес най-голям брой новозаразени от началото на
Коментари Харесай

Нова Зеландия отчете рекорден брой новозаразени с Covid

Нова Зеландия записва през днешния ден максимален брой новозаразени от началото на пандемията от ковид, откакто огнищe на болестта в най-големия град в страната се разрасна и управляващите настояха за усилване на темповете на имунизиране като единствен излаз от двумесечния локдаун в Окланд, съобщи Асошиейтед прес.

Здравните управляващи записаха 94 нови случаи, което надвишава 89-те, които бяха регистрирани да два пъти на дневна база при започване на пандемията преди 18 месеца.

Повечето от новите случаи са в Окланд, само че има и други 7 в прилежащия регион Уайкато.

Министър-председателката Джасинда Ардърн сподели, че нарушителите на разпоредбите на локдауна спомагат за разпространяването на болестта и означи, че доста от новите случаи са били открити у по-млади хора.

Досега Нова Зеландия успяваше да се оправи с огнища на болестта посредством налагане на строги ограничавания, нападателно следене на контактни лица и изолацията на носителите на болестта. Но този метод се оказа непълен при по-заразния Делта вид.

Ардърн посочи, че би трябвало да се положат всички старания, с цел да има повече имунизирани. На съботния, излъчен по малкия екран фестивал " Ваксатон " бяха имунизирани рекордните 130 000 души, което е повече от 2 на 100 от петмилионното население на Нова Зеландия.

Ардърн даде обещание също да набележи пътя за излизане на Окланд от локдауна въз основа на броя на ваксинираните.

Правителството към този момент е разяснявало какъв брой е значимо 90 % от популацията над 12-годишна възраст да бъде имунизирано, в това число огромен брой от коренното население маори, което е изключително тежко наранено от болестта.

Засега тази цел не е достигната и 85 на 100 от подлежащите на имунизиране са получили най-малко една доза, а изцяло имунизираните са 67 на 100. Тези цифри са по-ниски измежду маорите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР