Нова Зеландия постигна положителни резултати в борбата срещу коронавируса само

...
Нова Зеландия постигна положителни резултати в борбата срещу коронавируса само
Коментари Харесай

Нова Зеландия със страхотен успех в борбата срещу COVID-19

 Нова Зеландия реализира позитивни резултати в битката против ковид единствено след 14 дни строга карантина - излекуваните са повече от инфектираните дневно и има единствено един умрял. Това се е случило, тъй като след въвеждането на карантината всички са я спазвали доста прецизно.

Забранено е било даже къпането на плажа и риболовът. Призивът е бил да не се прави нищо, което би натоварило незабавната здравна помощ, написа журналистката Ана Фифийлд за Washington Post, представена от чешкия уебсайт lidovky.cz.

Жителите на островната страна могат да се разхождат или карат колело единствено към дома си. Хората би трябвало да съблюдават най-малко 1,8 м отдалеченост, даже когато отиват да пазарят. В магазините може да се влиза един, останалите клиенти чакат на опашка извън. Училищата са затворени и новозеландците би трябвало да учат децата си вкъщи.

" Само за две седмици стана ясно, че този метод работи ", написа Фифийлд.

Броят на новите случаи на коронавирусна зараза понижава няколко дни поред, макар огромния брой тествани случаи. От предишния вторник броят на излекуваните през последните 24 часа даже надвишава този на новите случаи. В четвъртък Нова Зеландия заяви за 23 новозаразени и 35 излекувани хора.

Страна с по-малко от 5 млн. поданици има единствено четирима умряли и общо 1330 инфектирани до неделя, от които 471 са излекувани.

Въпреки обнадеждаващите резултати, новозеландският министър председател Джасинда Ардерн отхвърля настояванията за облекчение на строгите ограничения в пандемията. Иска цялата страна да бъде под цялостна четириседмична карантина - т.е. два пъти инкубационния интервал на COVID-19. Тя обаче успокои новозеландските деца, че великденското зайче и феята на зъбките са незаменима работна мощ и сигурно ще ги посетят по Великден

На какво се дължи триумфът на Нова Зеландия? На това, че държавното управление реагира на болестта доста бързо и остро. Страната, която всяка година е посещавана от повече туристи, в сравнение с са нейните поданици, затвори на 19 март границите си за чужденци. Два дни по-късно Ардерн изнесе огромна тирада от кабинета си.

В нея уточни, че от 1982 година Нова Зеландия не е преживявала сходно нещо. Премиерът разгласи, че държавно управление й е подготвило проект за карантина. Няколко дни по-късно Ардерн даде на жителите 48 часа, с цел да се приготвят.

Сега обаче държавното управление е изправено пред решение по кое време и при какви условия да отвори границата. " Безплатното влизане в страната няма да е допустимо, до момента в който вирусът е в света или до момента в който не бъде създадена ваксина ", оповестява Washington Post, представен от чешкия уебсайт lidovky.cz.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР