Нова Зеландия отбеляза 100 дни без вътрешно разпространение на коронавирус,

...
Нова Зеландия отбеляза 100 дни без вътрешно разпространение на коронавирус,
Коментари Харесай

100 дни без вътрешно предаване на коронавирус в Нова Зеландия

Нова Зеландия означи 100 дни без вътрешно разпространяване на ковид, оповестиха през днешния ден здравните управляващи. Генералният шеф в здравното ведомство Ашли Блумфийлд сподели, че това си коства да бъде отпразнувано, само че предизвести сънародниците си да не изпадат в блаженство, написа 24 часа.
В изказване Блумфийлд уточни, че всички би трябвало да останат в подготвеност да унищожават всеки предстоящ случай на COVID-19 в Нова Зеландия. Всеки един от 5-милионния тим на страната има роля в това, означи Блумфийлд. В момента в Нова Зеландия има 23 дейни случаи на COVID-19. Всички те са открити на границата, а лицата с позитивни проби са в карантинни центрове.
Първият привнесен случай беше регистриран на 26 февруари, а последният случай на вътрешно предадена болест беше открит на 1 май. На 19 март Нова Зеландия затвори границите си за чужденци. На 25 март беше въведена национална карантина. Пет седмици по-късно страната стартира постепенно да анулира рестриктивните мерки. Днес затворени остават единствено границите. Нова Зеландия има общо 1569 доказани случаи и 22 умряли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР