Нова Зеландия е запозната с продължаваща разузнавателна дейност, свързана с

...
Нова Зеландия е запозната с продължаваща разузнавателна дейност, свързана с
Коментари Харесай

Нова Зеландия знае за разузнавателна дейност, свързана с Китай

Нова Зеландия е осведомена с продължаваща разследваща активност, обвързвана с Китай в и против островната страна и района, се споделя в оповестен през днешния ден отчет, съобщи Ройтерс.

" Това е комплицирана разследваща задача за Нова Зеландия ", съобщи в отчета си. разследващата работа за сигурност на Нова Зеландия (NZSIS).

Китайското посолство в Уелингтън не отговори незабавно молбата за коментар, показва Ройтерс.

Международната среда за сигурност, в която се намира Нова Зеландия, в този момент е по-предизвикателна и по-малко предсказуема, в сравнение с през последните десетилетия, се споделя още в отчета, написа Българска телеграфна агенция.

Годишният отчет, озаглавен " Заплахите за сигурността на Нова Зеландия 2023 година " се оповестява за първи път като част от смяната на държавното управление за по-добро информиране на новозеландците за рисковете, пред които е изправена страната.

" Конкуренцията сред страните става все по-остра ", гласи оценката на Андрю Хемптън, общоприет шеф по сигурността на NZSIS..

Това подтиква някои страни да търсят преимущество посредством подривни и нечестни средства като шпионаж и задгранични интервенция против Нова Зеландия и нейните ползи, добави той.

В отчета се отбелязва също по този начин, че еволюиращото естество на екстремистките идеологии също съставляват риск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР