Нова Зеландия е в десетката на страните в света с

...
Нова Зеландия е в десетката на страните в света с
Коментари Харесай

Не е за вярване – има страна, в която и годишна заплата от 475 000 лв изглежда недостатъчна да примами на работа който и да е млад лекар!

Нова Зеландия е в десетката на страните в света с най-голям стандарт на живота. Естествено е там заплатите да са прекомерно високи и да притеглят експерти от целия свят. Но, сякаш, има изключения! За такова оповестява доктор Алън Кени, притежател на Медицинския център в градчето Токороа, с население 13 600 души, от които публично посещават постоянно здравното заведение към 6000 души, т.е., на процедура, всеки втори човек! Явно доминират възрастните пациенти, а младите не се задържат в затънтеното място. Затова приказва и високо равнище на безработицата – цели 22%!

Ето за какво наподобява разбираемо, че оповестената за вакантна позиция „ младши доктор “ в медицинския център остава незаета, макар предлаганата голяма заплата от 190 000 паунда годишно (или 475 000 лева), т.е. умопомрачителните близо 40 000 лева месечно!

Плюс това се плануват и три месеца заплатен годишен отпуск! Д-р Алът Кени е заставен да предлага толкоз обилно заплащане – той е пристигнал в дребното градче преди 30 години от Англия и е заел точно позицията „ младши доктор “; за всичките тези години той нито един път не е съумял да излезе от отпуск – нямало е кой да го замести! И той с право е обезверен! Помогнете на симпатичния лекар!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР