Нова Зеландия е поредната държава, която налага ограничения за ТикТок

...
Нова Зеландия е поредната държава, която налага ограничения за ТикТок
Коментари Харесай

TikTok на прицел: Нова Зеландия също забранява приложението за държавни служители

Нова Зеландия е следващата страна, която постанова ограничавания за ТикТок поради опасения за киберсигурността и приключване на данни.

Приложението няма да бъде неразрешено за всички държавни чиновници, а единствено на устройствата с достъп до парламентарната мрежа.
Нашата система работи малко по-различно от другите страни. Отделите и организациите следват препоръките от Бюрото за сигурност на връзките във връзка с техните политики за ИТ и киберсигурност. Нямаме общ метод в обществения бранш.
Крис Хипкинс, министър-председател на Нова Зеландия

Междувременно от Белия дом отхвърлиха да потвърдят известията, че администрацията на Джо Байдън е отправила опасност да забрани ТикТок в Съединени американски щати, в случай че китайските притежатели на обществената мрежа не продадат акциите си.
Изразихме угриженост по отношение на евентуалното потребление на софтуерни платформи от Китай, които биха могли да застрашат или застрашат сигурността на Америка и националната сигурност. Основният приоритет на президента е, да се увери, че когато става дума за сигурността на хората, когато става въпрос за тяхната сигурност, когато става дума за нашата национална сигурност, тези неща са предпазени.
Карин Жан-Пиер, представител на Белия дом

TikTok към този момент е неразрешен за държавни чиновници в Канада, Англия, Съединени американски щати, Белгия, Дания, Тайван и Австралия. Приложението за шерване на видеосъдържание не може да се употребява и от служебните устройства на работещите в европейските институции - Европейска комисия, Екологичен потенциал и Съвет.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР