Нова Зеландия днес прие пакет закони, които са част от

...
Нова Зеландия днес прие пакет закони, които са част от
Коментари Харесай

Нова Зеландия забранява на бъдещите поколения да купуват цигари

Нова Зеландия през днешния ден одобри пакет закони, които са част от неповторим проект за последователно прекъсване на тютюнопушенето посредством налагане на доживотна възбрана на младежите да купуват цигари, съобщи „ Асошиейтед прес “, представена от Българска телеграфна агенция.

Законът планува, че тютюневи произведения няма да могат да бъдат продавани на хора, родени след 1 януари 2009 година

Това значи, че минималната възраст за пазаруване на цигари ще продължи да се повишава. На доктрина човек, опитващ се да си купи пакет цигари през 2072 година, ще би трябвало да покаже документ за идентичност, удостоверяващ, че той е на възраст на минимум 63 години. Но здравните управляващи се надяват, че тютюнопушенето ще изчезне доста преди този момент.

Новият закон планува и да бъде понижен от към 6 хиляди на 600 броят на търговците на дребно, на които е разрешено да продават тютюневи произведения, както и да бъде понижено количеството на тютюна в цигарите.

Министърът по сигурността на храните и въпросите на възрастните хора Аеша Верал сподели, че здравната система на страната ще спести милиарди долари, защото няма да ѝ се постанова да лекува болести, породени от тютюнопушенето, като рака, инфарктите, инсултите и ампутациите.

Либертарианската партия „ АCТ Нова Зеландия “, която гласоподава „ срещу “ пакета закони, сподели, че голям брой квартални магазинчета ще банкрутират, защото към този момент няма да могат да продават цигари. Заместник-ръководителят на партията Брук ван Велден съобщи, че възбраната на процедура ще докара до основаването на черен пазар. Тя добави, че възбраните в никакъв случай не реализират задачите си и постоянно водят до непредвидени последици.

Законът не се отнася за електронните цигари, които към този момент са по-популярни в Нова Зеландия от обичайните.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР