Нова заповед за обиск във връзка с разследването на убийството

...
Нова заповед за обиск във връзка с разследването на убийството
Коментари Харесай

27 години по-късно: Нови обиски за неразкритото убийство на 2 Pac

Нова заповед за обиск по отношение на следствието на убийството на американския рапър Тупак Шакур (2Pac) е издала полицията в Лас Вегас. Той беше убит през 1996 година и закононарушението остава неразкрито. Новите дейности на управляващите са свързани с претършуване на частен парцел в предградие на Вегас - градът, в който музикантът беше погубен преди близо 3 десетилетия.

Към момента полицията на Лас Вегас не дава повече информация към следствието, само че е известно, че няма арестувани обвинени. Домът, който проверяващите обискираха, се намира на към 30 километра от мястото, на което незнаен стрелец в бял кадилак прострелва Шакур четири пъти в гърдите, до момента в който чака на червен светофар.

Изпълнителят, който продаде повече от 75 милиона записи по целия свят, дебютира с албума „ 2Pacalyplse Now “ през 1991 година Тупак се радва на огромен триумф в класациите даже посмъртно, а най известните му шлагери са “California Love ”, “All Eyez on Me ”, “Changes ” и “I Ain’t Mad at Cha ”.

Тупак е погубен, когато е едвам на 25 години. Журналистическо следствие на Чък Филипс от Los Angeles Times по отношение на убийството на рапъра открива, че разногласия сред уличните банди Southside Crips и Mob Piru Bloods, чийто член е и Шакур, са най-вероятната причина за закононарушението.

Според журналиста, членовете на двете банди постоянно си разменяли обиди и били противници за контрола на съответни територии. Схватка се разиграва сред Шакур и Орландо Андерсън, член на противниковата тайфа, на боксов мач на Майк Тайсън малко преди убийството. Чък Филипс счита, че побоят, нанесен от телохранителите на хип-хоп звездата върху Андерсън, става причина Crisps да потърсят възмездие.

В следствието на Los Angeles Times се обръща внимание и на връзките на Тупак с неговия сътрудник от Ню Йорк Кристофър Уолъс, по-познат като Notorious B.I.G, който, съгласно журналиста, е предложил милион $ на Crisps, с цел да убият Шакур.

Според медията точно Орландо Андерсън е създал съдбовните изстрели с 40-калибровия револвер на Кристофър Уолъс. Сякаш в удостоверение на тезата на обявата Андерсън и Уолъс са убити в границите на две години след гибелта на Тупак.

Материалът на Чък Филипс се основава на поредност от изявленията с информатори, които се съгласяват да разкрият детайлности към случая, при изискване, че запазят своята анонимност. Разследването на журналиста не придобива легитимност пред американските органи на реда, точно тъй като разчита на неназовани източници.

„ Това е случай, който е останал забранен, и се надяваме един ден да можем да променим това “, сподели Джейсън Йохансон - лейтенант от полицията на Лас Вегас по отношение на възобновеното следствие на убийството, представен от Las Vegas Review Joournal.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР