Нова заповед на Областния кризисен щаб, подписана от д-р Ирина

...
Нова заповед на Областния кризисен щаб, подписана от д-р Ирина
Коментари Харесай

Заради ръст на COVID-19: Въвеждат по-строги противоепидемични мерки в Габрово

Нова заповед на Областния спешен щаб, подписана от доктор Ирина Моровякова от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/, вкарва ограничавания поради нараснала заболяемост от COVID-19. През последните дни в Габровска област са регистрирани над 440 болни на 100 хиляди души, оповестиха от РЗИ.

По-строгите противоепидемични ограничения влизат в действие от 7 ноември и ще продължат до 30 ноември.

Посещенията на заведенията за хранене, заведенията за хранене, пунктовете за бързо обслужване и питейните заведения ще са до 22,30 часа.

В питателните магазини и аптеките няма да се позволяват лица до 60 години през интервала 8,30 - 10,30 часа, а на възрастните хора се предлага да употребяват този утринен времеви диапазон, с цел да си купят храна и медикаменти.

В комерсиалните обекти е належащо да се сътвори организация за съблюдаване на отдалеченост, без скупчване на хора, а чакащите пред магазините да са на разстояние един от различен.

Контролът на заповедта е предоставен на кметовете на Габрово, Дряново, Севлиево и Трявна, на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи и дирекцията за сигурност на храните.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР