NOVA запазва утвърдените си лидерски позиции и през първия месец

...
NOVA запазва утвърдените си лидерски позиции и през първия месец
Коментари Харесай

NOVA увеличава значително преднината си при старта на есенния телевизионен сезон

NOVA резервира одобрените си лидерски позиции и през първия месец на новия ефирен сезон. Богатата и разнообразна стратегия, която медията предложи в праймтайм тази есен, се отличава с рисков риалити формат, три хитови български сериала и впечатляващи шоу стратегии.

Според пийпълметричните данни за месец септември, резултатите на NOVA в най-гледаното време бележат повишаване, по отношение на същия интервал на предходната година. Медията е безапелационният избор на феновете в дейна възраст (18-49 г.), а аудиторният дял на втората телевизия в класацията е към 22%.

Регистрираната преднина за NOVA е към 34%, което демонстрира и сензитивно усъвършенстване по отношение на резултатите за същия месец през предходната година, когато разликата сред първия и втория ефирен канал в класацията е 22%.
 аудиторен дял NOVA
Данните сочат, че амбициозната стратегия на NOVA в делничните вечери е със забележителна преднина като аудиторен дял по отношение на втората телевизия в класацията. Още в първата седмица на септември, медията започва третия сезон на най-атрактивния риалити формат „ Игри на волята: България “ . Предаването се излъчва всяка делнична вечер и досега събира приблизително над 35% от всички фенове в дейна възраст (18-49 г). По същото време аудиторният дял на втората телевизия в класацията е съвсем два пъти по-нисък - малко над 20%. Новият сезон на престъпната драма „ Братя “ е с извънреден резултат – приблизително над 31% от феновете го избират по отношение на 17% за идната телевизия в класацията. Завръщането на трагичната поредност „ Пътят на достойнството “ и фамилната комедия „ All Inclusive “ също провокира интереса на по-голямата част от българската публика в дейна възраст.
 аудиторен дял NOVA
Преймтайм форматите през уикенда притеглят вниманието на впечатляваща по мярка публика. Новите сезони на мистериозното шоу „ Маскираният артист “ има аудиторен дял от 28,4%, а истинският формат „ Забраненото шоу на Рачков “ записва 30,5%.

В месеца на комплицирани политически процеси и значими обществени и стопански събития, NOVA продължава да е желан източник на информация за телевизионната публика в дейна възраст. Най-гледаните настоящи излъчвания в утринния ефир са „ Здравей, България “ и „ Събуди се “ със подобаващ аудиторен дял от 29,5% и 24% (18-49 г.). Значителна е преднината за централната емисия на Новините на NOVA. Отчетената стойност е с над 20% повече по отношение на втората по гледаемост телевизия.
 аудиторен дял NOVA
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР