Нова забрана за опъване на палатки и поставяне на хавлии

...
Нова забрана за опъване на палатки и поставяне на хавлии
Коментари Харесай

Министерството на туризма предлага да се забранят палатки и хавлии върху дюни

Нова възбрана за обтягане на палатки и слагане на хавлии и чадъри върху дюни по Черноморието се предлага в план за промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, направен от Министерството на туризма, предава Дневник.

Поправките са оповестени тази сряда (8 август 2018 г.) в Портала за публични съвещания на Министерски съвет, а мнения на жители и заинтригувани страни могат да се изпращат до 7 септември – в период от 30 дни.

Поставянето на плажни такъми и палатки се не разрешава върху преносими бели дюни, неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и облесени дюни, попадащи в рамките на зона " А ", зона " Б " или в урбанизираните територии на обитаемоте места след границите на зона " А ", се прецизира в новата алинея на в член 17 на в този момент настоящата нормативна уредба.

С промените се не разрешава също и прекосяването, паркирането и престоя на пътни транспортни средства, ремаркета и полуремаркета. Това на процедура значи и възбрана за каравани върху пясъчните дюни. Изключение се прави единствено в случаи на аварийно-спасителна активност на територията на морския плаж.

Рестрикциите изключват случаите на позволено строителство, когато с влезнал в действие обстоен организационен проект е планувано създаване на: обекти с национално значение; подземни линейни обекти на техническата инфраструктура, когато няма друга техническа опция или когато друго техническо решение е очевидно стопански нецелесъобразно; за специфични обекти, свързани с защитата и сигурността на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР