Нова ВиК система бе открита официално в кв. Луковица в

...
Нова ВиК система бе открита официално в кв. Луковица в
Коментари Харесай

Американска фондация изгради ВиК система в Пещера

Нова ВиК система бе открита публично в кв. " Луковица " в Пещера. Фондация " Тръст за обществена опция " (ТСА) построи цялостна система за тръбопровод и канализация на най-новата част на квартала, която ще усъвършенства живота на 65 семейства, част от които откакто към този момент са закупили своите парцели, ще стартират да строят.

Изградената система ще бъде дарена на Община Пещера, която има задължението да се грижи за нейното стопанисване посредством предприятието си Върховен касационен съд ЕООД. Община Пещера поема и уговорката да построи пътната инфраструктура за локалните хора.

ВиК е предпоследната фаза от новаторския модел, пилотиран от „ Тръст за обществена опция “, който цели да показа едно от най-ефективните решения на проблем, подценяван през последните 80 години, с фокус върху регулацията и подобряването на жилищните условия на ромската общественост.

На събитието участваха Нанси Шилър, президент на фондация „ Америка за България “, Сара Перин - изпълнителен шеф на „ Тръст за обществена опция “, кмета на Пещера Йордан Младенов дружно със своите заместници, Васил Филев - ръководител на Общински съвет - Пещера, Галя Стоянова - секретар на Община Пещера, експерти от локалната администрация, представители на компанията реализатор, проектанти, жители и посетители.

Нанси Шилър благодари на градоначалника за градивното партньорство сред двете страни, като акцентира, че придобиването на благосъстоятелност е значима стъпка в построяването на стопански устойчиви фамилии.

Сара Перин добави, че „ Тръст за обществена опция “ тества модела както в Пещера, по този начин и в Дупница. " Регулацията и жилищните условия ще са сигурна причина за живот на фамилии, при които порастват здрави деца с капацитет да трансформират своето бъдеще и да осъществят фантазиите си ".

Припомняме, че стартът на плана бе даден на 27 септември 2023 година. Общата стойност на строително монтажните работи на ВиК системата е в размер на 1 406 498.35 лева с Данък добавена стойност. Изградената нова мрежа е 1 435 метра, предопределена за зареждане на 65 семейства в допълнената част на кв. " Луковица ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР