Нова версия за това как България ще финансира покупката на

...
Нова версия за това как България ще финансира покупката на
Коментари Харесай

Борисов: При договор за изтребителите актуализираме бюджета

Нова версия за това по какъв начин България ще финансира покупката на 8 нови американски F-16 предложи пред публицисти в Брюксел министър председателят Бойко Борисов. Вчера той ненадейно заяви офертата на Вашингтон (2,2 милиарда лева.) на фона на информации, че договорката ще натовари външния дълг на страната с най-малко 300 млн. лева, като през днешния ден от думите му стана ясно, че подписването на контракт ще докара до ремонт на бюджета.
Нов дълг планува министерството на финансите за покупка на F-16 Общата стойност на дълга е 300 млн. лв.
„ МО получи офертата от Съединени американски щати, разискват я, водят финални договаряния. Тъй като тези пари ги няма в бюджета, стигнем ли до сключване на контракт, ще влезем в Народното събрание, ще актуализираме бюджета и ще се дадат тези пари от запаса, който имаме (…) Между 2 и 2,2 милиарда лева – някъде там вървят преговорите”, изясни министър-председателят.



На процедура, фискалният запас може да нарасне точно с издаването на държавни скъпи бумаги като тези, които финансовото министерство разгласи, че е пласирало на търг преди два дни.
Парламентът анулира разглеждането на точката за дотациите Вчера водачът на НФСБ Валери Симеонов възрази остро против регламента, контрактуван сред ГЕРБ и Движение за права и свободи
Борисов беше безапелационен, че днешното решение да не се гласоподава в Народното събрание рухване на дотациите от лев на глас не е „ фиаско” за ГЕРБ. Според него не е съдбовно, че гласуването ще се забави с една седмица, с цел да може преди него да се организира Коалиционен съвет, на който ръководещите да изяснят позицията си по проблема.

Премиерът не пропусна да нападне Българска социалистическа партия: „ Те са царе на такива думи. Затова и толкоз години съм министър председател – тъй като постоянно са спечелили, постоянно са от горната страна. На думи, схваща се”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР