Нова версия за случая в Чешнегирово след ексхумация и нова

...
Нова версия за случая в Чешнегирово след ексхумация и нова
Коментари Харесай

ГЕРБ иска оставки за смъртта на старши лейтенант Манчев 

Нова версия за случая в Чешнегирово след ексхумация и нова експертиза
Военнослужещият е свидетелствал против началниците си, отчетът е бил при министъра

Доклад е стоял 10 дни на бюрото на военния министър

Незабавно освобождение на шефа на “Военна полиция” ген. Ивайло Сотиров, желаеха от ГЕРБ след обрата в следствието, че ст. лейтенант Тодор Манчев (31 г.) може би е бил погубен, а не се е самоубил, както твърдяха военните.

“Ние знаем, че Радев даде генералско звание на индивида, който ръководи “Военна полиция” в този момент, ген. Сотиров. Той беше и. д., когато случаят беше затулен, с цел да стане военачалник и титуляр”, съобщи Даниел Митов.

Припомняме, че пред “Труд” източници от “Военна полиция” преди ден разкриха за направена ексхумация на тялото на починалия военослужещ, при която е открит и патронът, от който Манчев умира. Допълнителната експертиза разкрива, че съдбовният изстрел е създаден отгоре-надолу, като патронът минава от горната част на главата. Този подробност намерено повдига въпроса, дали Тодор Манчев е станал жертва на съзнателно ликвидиране, скрито като самоубийство, уточни и Българска национална телевизия, базирайки се на свое следствие. Ст. лейт. Манчев бе открит прострелян на 19 юли, а има данни, че е бил притискан от висшестоящи да поеме виновността, че е позволил нахлуването на тежко въоръжените американски военни в завод за дограма край пловдивското село Чешнегирово.

От ГЕРБ подчертаха, че в случай че ген. Ивайло Сотиров продължава да е на поста си, има заплаха да се прикрият и други обстоятелства и доказателства по следствието към гибелта на ст. лейт. Тодор Манчев. “Говорим за абсурден поврат - прикриване на ликвидиране от проверяващи, даже не сме си представяли нещо сходно.

Министърът на защитата е чудесно осведомен със случая, президентът Радев би трябвало да му изиска оставката”, уточни Тома Биков. “10 дни този отчет стои на бюрото на министъра на защитата и най-после го връща на “Военна полиция”. Тогава “Военна полиция” вижда, че Манчев е бил очевидец против началниците си. Преди да се самоубие е имало инспекции против него, имало е голям напън, настояват родителите му”, сподели Христо Гаджев.

Още по-странно е, че самият случай с нахлуването на американски военни по простъпка в цеха за дограма, беше оповестено съвсем 2 седмици след случая и то след приключване на видео в обществените мрежи.

Съвпадения
Министърът не се яви на блиц надзор


Министърът на защитата Георги Панайотов не пристигна на блиц контрола на Комисията по защита заради здравословни аргументи. За неочакваното неявяване на военния министър заяви ръководителят Атанас Зафиров при започване на днешното съвещание на Комисията по защита. Дневният ред предвиждаше министърът на защитата Георги Панайотов да дава отговор на настоящи устни въпроси на членовете на Комисията.

Министърът на защитата Панайотов внезапно се разболя, половин час преди, последното съвещание на комисията по защита, разяснява по този мотив Христо Гаджев (ГЕРБ). “Той се е “разболял” незабавно, откакто Българска национална телевизия заяви, че ст. лейт. Манчев е екзекутиран, а не се е самоубил, каквато версия поддържаше Георги Панайотов, уточни още Гаджев.
Лидерът на АБВ Румен Петков: Има отвод на институции да работят по „ Чешнегирово “
Панайотов даде позорен отговор



Има отвод на наши институции да работят дейно по случая Чешнегирово като цяло, включително и по нещастието със ст. лейтенанта. Това сподели водачът на АБВ Румен Петков по време на конференция. “Това са “Военна полиция” и “Военна прокуратура”. Може да си извадите информация какъв брой са натоварени военните прокурори от Пловдивски военен-оперативен окръг. Ако имат по две-три каузи на година, тук не можем да стигнем до средата. Не разбираме ли, че цялата покруса стартира с противозаконното влизане от страна на американските войници”, сподели Румен Петков във връзка на новите данни към гибелта на ст. лейт. Манчев.

По думите му този боен министър Георги Панайтов не желае да го види. “Военна полиция” е при него. Ние бяхме отправили въпрос по Закона за достъп до социална информация, той е дал отговор, който е позорен за него. Той не може да изясни какви оперативно-следствени дейности са водени, какви диалози са водени със ст. лейтенанта. Подлаган ли е на специфична обработка”, сподели още Румен Петков. Според него за 36 години участие във Варшавския контракт няма толкоз вреди, що се касае за 36 седмици взаимна работа със Съединени американски щати в Пловдив. Петков напомни и случая със възбраната да се стреля по градоносния облак поради боен аероплан, когато в Пловдивско бе унищожена земеделска продукция за милиони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР