Нова версия за разменените бебета в Шейново втрещи адвокатите на

...
Нова версия за разменените бебета в Шейново втрещи адвокатите на
Коментари Харесай

Стартът на делото за разменените бебета ще е през октомври, излезе нова версия

Нова версия за разменените бебета в " Шейново " втрещи юристите на фамилиите: 

Казусът с разменените бебета в АГ " Шейново " влиза в съда през октомври. Така счита юрист Стоян Стойков - бранителят на едната майка, която отглеждаше непозната рожба в границите на цели 4 месеца, написа.

" Нещата вървят към своя край ", оптимист е юрист Стойков. От Районната прокуратура напълно не са толкоз обнадеждени, а родилният дом " Шейново " сега обмисля по какъв начин да се опълчи на двата желае за по 300 000 лв., които са отправени към болничното заведение.

От " Шейново " от дълго време се отметнаха от думите си. Според юриста, който съставлява здравното заведение - Вили Костадинова, пеленачетата може да са разменени и на открито. Така тя загатва, че не изключва двете дами преднамерено да са си разменили бебетата. Този коментар втрещи и двамата юристи на потърпевшите фамилии - Стойков и юристът на Севда Михайлова Тодор Мангъров. И двамата адвокати показаха възмущението и недоумението си от появилата се версия, с която болничното заведение се пробва да трансферира отговорността на майките.

Според юристите на пострадалите родители новата позиция на болничното заведение е единствено и само шиканиране, с цел да се забавят процесът и следствието, което сякаш е на път да завърши. В момента " Шейново " изготвя своя отговор против двата желае за по 300 бона. От болничното заведение имат право да възразят на исковете, като се обосноват, за какво съгласно тях бебетата не са разменени на територията на АГ " Шейново ".

" Технически е невероятно бебетата да са разменени някъде другаде с изключение на в самата болница. Участието на забърканите медицински лица към този момент е потвърдено. Имаше и осъдени. Новите версии в този момент се пускат, тъй като от болничното заведение отхвърлят съглашение и желаят делото да се точи дълго в съда. Процесът ще тече най-малко 2 години, в случай че не и повече ", безапелационен е юрист Мангъров.

Предполага се, че щом стъпят в правосъдната зала, бранителите на болничното заведение ще пледират, че има съпричиняване, защото майките когато и да е са можели да сравнят номерата на гривните, които се носят в родилното. Един тип ще се опитат да трансферират виновността на самите родилки, вместо да поемат отговорност, както направиха първоначално.

Прецедентът с разменените бебета раздруса страната в края на декември предходната година. Истинската драма в АГ " Шейново " стартира, когато една от майките се усъмнява, че детенцето не е нейно, откакто го гледа към този момент два месеца. Родилката не вижда никаква образна аналогия на момиченцето нито със себе си, нито с мъжа си, пирпомня " България Днес ".

Това кара дамата да направи ДНК тест на бебенцето и най-големите й страхове се оказват истина - детето е непознато! Когато се отърсва от ужасяващото разобличаване, младата жена алармира на софийската болница, където е родила. От АГ-то стартират моментална инспекция и откриват грешката, която са създали. Установено е, че номерът на гривничката, която се слага на детето при раждане, не подхожда на номера на майката.

Така се прави заключението, че две бебета, родени едновременно, са разменени и са дадени на неверните родители. Ден по-късно изпълнителният шеф на акушеро-гинекологичната болница доктор Румен Велев осведоми, че въз основата на вътрешна инспекция в болничното заведение към този момент има наложени три дисциплинарни санкции поради разменените бебета. След известно време майките се срещнаха и си размениха бебетата пред погледите на техните юристи.

Ако в действителност Районната прокуратура реши, че няма задоволително доказателства, които поддържат изказванието, че бебетата са разменени в " Шейново ", всичко може да рухне. Ако това стане, исковете на двете фамилии за по 300 бона обезщетение ще отпаднат, най-малко до момента в който това решение не се апелира пред Софийската градска прокуратура и тя не стигне до извода, че закононарушение има.

Адвокатите считат, че делото ще се точи с години, само че са безапелационни, че в случай че в България не стане нищо, отиват в Страсбург.
Макар и в практиката да няма подобен случай, има доста каузи, по които съдът е присъждал компенсации за претърпян стрес, терзание и психическо страдалчество, както и каузи, по които са присъждани компенсации, сходни до тези, за които претендират двете майки.

Има фрапантна разлика сред компенсациите, давани за телесни увреждания и гибел. Те варират сред 100 и 300 бона. Обезщетенията, които Темида присъжда за различен тип премеждия, варират от 1500 до 10 000 лв..

Дали обаче има късмет да бъде присъдена такава колосална сума, занапред ще разберем. Особено като се има поради, че съгласно практиката на Върховния касационен съд паричното обезщетение не може да е такова, че да обогатява потърпевшия, а в тази ситуация тези 300 хиляди биха създали тъкмо това.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР