Нова версия на кросоувъра Model Y се предлага на пазара

...
Коментари Харесай

Tesla изненада с евтин Model Y в Европа


Нова версия на кросоувъра Model Y се предлага на пазара в Европа на много ниска цена
(снимка: Tesla)

Американският производител на електрически автомобили Tesla ненадейно предложи на европейски клиенти бюджетна версия на Model Y единствено за 42 000 евро в миг, когато цените на е-колите се повишават на международния пазар.

В последните месеци се следи наклонност на увеличение на цените на електрическите транспортни средства. От юли предходната година цените на вторичния пазар са нарастнали един и половина пъти, сочи статистика, представена от Electrek.

На този декор е много изненадваща появяването в конфигуратора на уеб страницата на Tesla за европейските пазари на нова версия на кросоувъра Model Y със задно предаване и пробег от 455 км на цена от 42 000 евро без начислен налог.

На процедура, в Холандия сходна електрическа кола коства 50 000 евро с Данък добавена стойност, което е с цели 16 000 евро по-евтино от най-достъпната алтернатива, предлагана до момента на локалните клиенти на Tesla. Преди това кросоувърът се оферираше в ниската земя със задвижване на двете оси и пробег от 533 км за най-евтината версия.

При настоящия конвенционален паритет на еврото и $, такава електрическа кола със задно задвижване ще коства $20 000 по-малко, в сравнение с най-достъпния кросоувър Model Y на пазара в Съединени американски щати. На някои европейски пазари новата версия на Model Y е даже по-евтина от най-достъпния Model 3. Компанията е подготвена да достави новия вид на Model Y в Европа до декември тази година или до февруари 2023 година

Tesla може да сглоби най-евтината версия на Model Y в новия си цех в Берлин до декември или заводът на компанията в Шанхай ще стартира да изнася задоволителни размери, при изискване че колите са оборудвани с по-евтини LFP акумулатори с марка CATL, които нормално са употребявани в производството на главните версии на Tesla в Китай. Вторият вид към този момент наподобява по-вероятен.
още по темата
По-рано Tesla отхвърли да доставя Model Y Standard Range в Съединените щати, защото Илон Мъск назова пробега от не повече от 393 км, реализиран от електрическия автомобил съгласно цикъла на EPA, прекомерно непретенциозен, а продажбите бързо паднаха.

Очевидно на европейския континент сходни дистанции се припокриват с опциите за зареждане на тяговата батерия. Освен това в Европа се употребява по-„ оптимистичен ” цикъл WLTP, който в последна сметка дава 455 км стандартен пробег без презареждане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР