Нова вълна протести в Гърция в памет на загиналите и

...
Нова вълна протести в Гърция в памет на загиналите и
Коментари Харесай

Нова вълна от протести в Гърция след тежката влакова катастрофа

Нова вълна митинги в Гърция в памет на починалите и потърпевшите от железопътната злополука в края на февруари, осведоми БНР. Синдикати и студенти желаят правдивост за починалите.
Влаковете не се движат втора седмица.
" Няма да извиним и няма да забравим " скандират студентите, които през днешния ден повеждат нова вълна от демонстрации. " Няма да позволим прикриване на отговорните " е апелът на синдикатите, които през днешния ден провеждат демонстрации в цялата страна.
Ученици, студенти, служащи, безработни и пенсионери още веднъж са по площадите на градовете в цялата страна в протестни демонстрации с искане всички виновни за злополуката да бъдат изправени пред правораздаването.
Гърците упрекват освен настоящото държавно управление, само че и всички предходни държавни управления, позволили занемаряване на ограниченията за сигурност на пасажерите.
Най-масова е демонстрацията в Атина пред Народното събрание. Стотици вземат участие в шествията в Солун, Патра, Лариса, както и на остров Крит.
Премиерът Кириакос Мицотакис пое политическата отговорност за нещастието и разгласи незабавни ограничения в железопътния превоз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР