Нова вълна от случаи на COVID-19 изглежда се разпространява в

...
Нова вълна от случаи на COVID-19 изглежда се разпространява в
Коментари Харесай

СЗО: В Европа се разпространява нова COVID вълна

Нова вълна от случаи на COVID-19 наподобява се популяризира в Европа, настояват Световната здравна организация (СЗО) и Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC), представени от Ройтерс.

Регионалните данни на СЗО демонстрират, че в Европа е записано повишаване на случаите на COVID-19 през седмицата, завършила на 2 октомври, отбелязвайки нарастване от 8 % по отношение на миналата седмица.

" Въпреки че обстановката е друга от преди една година, е ясно, че пандемията от COVID-19 към момента не е завършила ", обявиха в взаимно изказване в сряда шефът на СЗО за Европа Ханс Клуге и шефът на ECDC Андреа Амон.

" За страдание виждаме, че знаците още веднъж се покачват в Европа, което допуска, че е почнала нова вълна от инфекции ", споделиха те.

СЗО и ECDC означиха, че милиони хора в цяла Европа към момента не са имунизирани против COVID-19. Те приканиха европейските страни да ползват ваксини както против грип, по този начин и против COVID-19 преди очакваното повишаване на случаите на сезонен грип.

" Потенциалната взаимна циркулация на COVID-19 и сезонния грип ще изложи уязвимите хора на нараснал риск от тежко заболяване и гибел, с възможност от нараснал напън както върху лечебните заведения, по този начин и върху здравните служащи, към този момент изтощени от съвсем три години битка с пандемията ", споделиха те.

" Няма време за губене ", се споделя в взаимното изказване и се прибавя, че уязвимите групи като бременни дами, хора над 60 години и тези със съпътстващи заболявания трябва да се имунизират както против сезонния грип, по този начин и против ковид.

Миналата седмица здравен чиновник във Франция сподели, че страната е навлязла в осма вълна на Коронавирус епидемията.

" Да, ние сме в тази осма вълна ", сподели Брижит Отран, която е член на държавния стратегически съвет за имунизиране. " Всички знаци се движат нагоре. "

Данните за COVID-19 във Франция, оповестени на 3 октомври, демонстрират, че седемдневната междинна стойност на новите случаи дневно е достигнала 45 631, което е най-високото равнище от 2 август.

ECDC и СЗО Европа издадоха своето предизвестие, откакто ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус каза през септември, че случаите на COVID-19 са намалели фрапантно през седмицата на 4 септември, достигайки най-ниския си брой от март 2020 година, когато стартира пандемията. Тогава той сподели, че " краят се вижда ".

Въпреки това Гебрейесус прикани нациите да продължат напъните си против вируса, който умъртви повече от шест милиона души и болести повече от 606 милиона по света.
ТЕМА преди 3 часа 343 преди 2 дни 2418 преди 6 дни 1615
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР