Нова вълна от лошо време, наречена Ипатия, обхваща от днес

...
Нова вълна от лошо време, наречена Ипатия, обхваща от днес
Коментари Харесай

Нова вълна от лошо време обхваща Гърция и Македония

Нова вълна от неприятно време, наречена " Ипатия ", обгръща от през днешния ден Гърция. Очакват се бурни южни ветрове в моретата на страната, предизвестява гръцката метеорологична работа.

Вестник " Катимерини " оповестява, че в община Солун и през днешния ден остават затворени учебните заведения.
Студът взе 3 жертви в Гърция Студеният фронт в страната към момента не е отминал
Предишните интензивни атмосферни феномени, наречени " София " и " Телемах ", донесоха значителни снеговалежи и ниски температури и провокираха проблеми в превоза, затваряне на учебни заведения и лишиха живота на четирима души.

Снимка: EPA

Днес се чакат превалявания от сняг в планинските и полупланинските региони на централна и северна Гърция и в равнинните региони на Тесалия, Македония и Тракия.
Армията се включва в разчистването на снега в Гърция Снежните виелици в южната ни съседка взеха и жертва
В Македония тази заран най-ниска температура от минус 15 градуса по Целзий бе измерена в Битоля. В Берово и Прилеп температурата бе минус 12 градуса, в Струмица - минус 11.

Снимка: EPA

В столицата Скопие бяха измерени минус девет градуса. Минусови са температурите на всички места в Македония, а в западните елементи на страната вали сняг. Най-много сняг има в Маврово - 55 см, и в Крушево - 26 см.
Снеговалежи и арктически мраз основават проблеми в Европа Повишена лавинна заплаха беше оповестена в елементи от Южна Германия, Австрия и Швейцария
Метеоролозите плануват нова студена и влажна вълна с по-обилни превалявания от сняг, изключително в западните елементи на страната. Навсякъде ще се образува нова снежна завивка от 10 до 30 см, а в планините и над 50 см.

Снимка: EPA

От тази заран е въведена възбрана за придвижване на тежки товарни коли на пътя Гостивар-Кичево, през планинския преход Стража. Въведена е и възбрана за придвижване на тежки товарни коли и рейсове на пътя Тетово - Попова шапка. Заради снега на правата Струга - граничен пункт Кафасан е въведана възбрана за придвижване на камиони, съобщи организация МИА.

*Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР