Нова вълна от горещ въздух от Африка идва към Балканите.

...
Нова вълна от горещ въздух от Африка идва към Балканите.
Коментари Харесай

Още жега идва от Африка, петък и събота ще е мор

Нова вълна от парещ въздух от Африка идва към Балканите. И през днешния ден у нас температурите в няколко обитаеми места се приближиха до оптималните стойности, регистрирани в предишното. Прогнозите на синоптиците обаче са за още по-горещи дни до края на седмицата.

Пети ден въздухът от Африка се е настанил над България и не разрешава на страната ни да изстине. В Националния институт по метеорология и хидрология наблюдават всеки градус.

„ Сега чакаме температури до 40-42 градуса през идващите дни, тази вълна ще бъде много продължителна ”, сподели пред Нова тв Мариана Попова, Национален институт по метеорология и хидрология.

Прогнозите сочат, че петък и събота ще бъдат даже още по-горещи. А по-късно градусите би трябвало да паднат с 2-3. А до тогава плажуването остава един от дребното разновидности за справяне с жегата.

Лекарите поучават - дребните деца и възрастните хора да не рискуват с разноски, до момента в който слънцето е мощно.

Ако за едни спасението е във водата, за други е в бирата. Оказва се, че през предходната година изпитата бира в България е тъкмо 523 млн. литра. А от началото на тази година, съгласно данните от Съюза на пивоварите, 70% от пълнолетните са отваряли бутилка най-малко един път в месеца. Най-запалените потребители се оказват мъжете сред 30 и 48 години, които пият приблизително по 12 бири месечно.

„ Бирата фактически е обичана напитка на българите и най-често употребяваната напитка през лятото след бутилираните води. А нашите данни демонстрират, че всеки час в страната се създават 65 000 литра бира ”, изясни Ивана Радомирова, изпълнителен шеф на Съюза на пивоварите в България.

Все отново лекарите са безапелационни - ограничете алкохола и наблегнете на чистата вода.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР