Нова ваксина срещу вируса ХИВ започва тестове върху хора, с

...
Нова ваксина срещу вируса ХИВ започва тестове върху хора, с
Коментари Харесай

Ваксина срещу ХИВ вируса ще се тества върху хора

Нова ваксина против вируса ХИВ стартира проби върху хора, с вяра да бъде намерено лекарство против заболяването, пишат " Дейли остарял и БГНЕС.
Откакто преди съвсем 40 години стартира епидемията на вируса ХИВ, който провокира СПИН, едвам четири ваксини са стигали до стадий да бъдат тествани върху хора. Нито една от тях не се оказа ефикасна.
Новата ваксина употребява форма на цитомегаловирус от фамилията на херпесните вируси (CMV). Той е отслабен, с цел да не болести пациента тежко.
Инжекциите съумели да унищожат имунодефицитния вирус, който е еквивалент на ХИВ при маймуните в 16 от 27 инфектирани макака.
"Резултатите дават евентуално значимо прозрение в дизайна на основаната върху CMV ваксина за хора ", споделя професор Клаус Фрюх, който е измежду ръководителите на проучването.
"Значително отслабихме CMV, само че отново имахме същата имунна реакция както при версията на имунизацията, създадена за животни. ", споделя Фрюх.
Вирусът CMV може да бъде рисков за хората, изключително тези с отслабена имунна система. При бременни дами той може да докара до увреждания на плода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР