Нова услуга - електрически велосипеди за жителите и гостите на

...
Нова услуга - електрически велосипеди за жителите и гостите на
Коментари Харесай

Рент-а-байк с електрически велосипеди в Бургас

Нова услуга - електрически колела за жителите и гостите на Бургас, ще пусне в деяние Общината. Местната власт е осигурила 125 транспортни средства. Цената за час прилагане ще бъде2 лв. с Данък добавена стойност.

Новите колела ще са позиционирани на десетина площадки в разнообразни точки на града, като тяхното местонахождение може да се уточни според от търсенето на услугата.
Реално наемането на електрически велосипед ще е допустимо от средата на месец април. Това ще става посредством мобилното приложение „ Burgas Bikes “ за Android и iOS на Apple. То е създадено от софтуерната компания по поръчка на Община Бургас.

След сканиране на QR код, елементарно и бързо приложението може да бъде свалено на мобилен телефон и след къса регистрация да се пристъпи към наемане.

Велосипедите ще може да се връщат единствено на профилираните площадки, където ще бъдат ситуирани за ползвателите. Местата ще са маркирани ясно и тъкмо в приложението. По този метод ще се избегне безразборното им занемаряване на разнообразни места в града.

В електронната платформа всеки ще може да прегледа специфичната карта, на която са маркирани свободните транспортни средства, както и да се направи резервация за наемане на велосипед.

Приложението ще дава още информация за цените и таксите за предоставяната услуга, както и опция за заплащане с дебитна или кредитна карта.

Осигуряването на новите колела за публично прилагане има за цел да насърчи потреблението на различни способи за напредване в града и разглеждане на неговите естествени дадености и туристически атракции. По този метод ще се ограничи потреблението на коли и замърсяването на въздуха с нездравословни излъчвания.

Електрическите колела са направени от олекотена алуминиева структура. Всеки от тях е оборудван с нужните съставни елементи и може да се употребява и като нормално колело, задвижвано посредством въртене на педали.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР