Нова украинска вълна се насочва към Слънчев бряг. За това

...
Нова украинска вълна се насочва към Слънчев бряг. За това
Коментари Харесай

Украинска вълна, бягащи от войната, пак залива Слънчев бряг

Нова украинска вълна се насочва към Слънчев бряг. За това предизвестяват хотелиери от курортния комплекс и чакат изясненост от страната ще бъде ли удължена стратегия, по която сега обитават бежанци в базите им. 

За засилен интерес от украинци, които търсят настаняване в Слънчев бряг, заяви в предаването за туризъм на БНР-Бургас " Виа понтика " хотелиерът Елена Андонова:

" Имаме безспорна потрес вест за доста усложнена конюнктура в Украйна, прииждат украински бежанци. От през вчерашния ден имам съответни данни - 20 рейса влизат в България и се насочват към Слънчев бряг. Това са извънредно нуждаещи се хора, които са от Запорожка област, от Киев. Мога да кажа, че това е втора вълна, която имам чувството, че ще е по-голям и от първата ".

Слънчев бряг има потенциалът да посрещне и тази вълна, отбелязва хотелиерът:

" Легловата база е задоволителна, само че нямаме информация, която да е оповестена и молим страната - от 1 ноември има ли стратегия, тази стратегия ще бъде ли удължена? Хората търсят от нас отговори. Нека незабавно се даде тази информация, с цел да бъдем спокойни и ние, и те. "

Днес се чака да бъде изнесен описът с утвърденото финансиране за настанените досега украинци и до края на седмицата да бъдат преведени частични остатъчни доплащания за месеците юни и юли, както и  първо заплащане за август, разясни Андонова. 

До 20 октомври ще бъдат изплатени всички безспорни суми за летните месеци по настаняването на украинци в българските хотели, а по първата стратегия за бежанците средствата ще се получат до края на месеца. Това разгласи служебният министър на туризма Илин Димитров посредством пост във фейсбук. От седмица в министерството работи програмен продукт, благодарение на който фрапантно се понижава времето за обработването и инспекцията на документите. Така работата за 15 дни, към този момент се случва за 15 минути, отбелязва той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР