Нова уеб камера показва в реално време каква е обстановката

...
Нова уеб камера показва в реално време каква е обстановката
Коментари Харесай

Нова уеб камера показва в реално време обстановката в района на хижа Мальовица

Нова уеб камера демонстрира в действително време каква е ситуацията в региона на хижа Мальовица. Камерата предлага аспект към върха. Тя е сложена от Българската организация на хижите с обсервация. Останалите камери с непосредствено онлайн предаване са ситуирани на хижа Вихрен в Пирин и хижа Камен дел във Витоша.

Основателят на организацията Боян Пресолски застава и зад друга персонална самодейност – “Подарък за хижа Рай “ в Стара планина, уеб камера и метеостанция. Това ще бъде самодейност, която ще бъде осъществена най-вероятно в идващите седмици. В предаването „ Хоризонт до обед “ Пресолски описа:

На нашия уебсайт huts.bg туристите и запалените по планините могат да гледат в действително време уеб камери от хижи в България. В момента ще ги оборудваме и с метеорологични станции. Такава има към този момент на хижа Камен дел от няколко дни. Информацията ще бъде налична за онлайн потребителите. Всеки ще може, когато реши да върви на планина, да си избере хижа, на която желае да отиде или в региона на хижата, да отвори нашия уебсайт и да види каква е метеорологичната конюнктура и да види краткосрочна прогноза за времето и сензорите, които демонстрират температура, налягане, мокрота и други неща.

За самодейността „ Подарък за хижа Рай “ Пресолски сподели: Кръщавам събитията във Facebook „ Подарък за… “, тъй като на процедура това е подарък от туристите и от мен към хижите. Не ангажираме по никакъв метод хижарите с някакви средства. Събирам парите посредством дарения, много хора се отзовават. Всеки, който желае да поддържа организацията и занапред някоя хижа, на която да се постави метеорологична станция и уеб камера, може да се свърже с нас през уеб страницата ни.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР