Нова учебна година предстои, а септември обичайно е месец, който

...
Нова учебна година предстои, а септември обичайно е месец, който
Коментари Харесай

Как да подготвим децата за училище без финансов стрес

Нова образователна година следва, а септември всекидневно е месец, който подлага на тестване фамилния бюджет с подготовката на учениците, оповестяват от.

Тъкмо сме отдъхнали „ финансово “ от лятната отпуска и следва идващото предизвикателство…
Ето няколко съвета по какъв начин можем да го преодолеем без непотребен финансов стрес:1. Съставете бюджет за учебно заведение и планирайте средствата
Съставянето на бюджет за учениците може да бъде елементарна, само че основна стъпка за ръководство на персоналните финанси, която да ни обезпечи един финансово спокоен септември.

Нека предположим, че имаме бюджет от 300 лева за възпитаник и разполагаме с 3 месеца да съберем тази сума. Това значи, че ще би трябвало да отделяме по 100 лева всеки месец. Но по какъв начин да спестяваме, когато в края на месеца пари в никакъв случай не остават, а и тъкмо в разгара на летните отпуски?

Тук бих ви предложила златното предписание на Робърт Кийосаки – първо плащайте на себе си. Какво значи това? Отделете сумата, която желаете да спестите, още щом получите месечното си възнаграждениечак по-късно планирайте всички настоящи заплащания.

Когато не виждате парите налични, не ги и харчите и сами ще се учудите по какъв начин незабелязано спестявате.
2. Направете лист
Да пазарим по лист училищен принадлежности, и освен, има голямото преимущество да ни държи фокусирани и да не разрешава да се разсеем и да похарчим повече пари за нещо не толкоз належащо.
3. Търсете преференциални оферти за извършване на покупки
Много онлайн уеб сайтове за книги и училищен принадлежности оферират постоянно промоции и отстъпки. Ако и вашите деца са цифрови магьосници, то за какво не им предложите предизвикването да намерят сами най-изгодно нещата по листата?

Малка премия за ученика, като сладолед или излизане с другари, може да спести добра сума за фамилния бюджет, с изключение на бонуса, че децата ще изградят умения да съпоставят цени и пазарят преференциално.
4. Еднократна държавна помощ за възпитаници – по какъв начин да я получим
Защо да не включим държавната помощ в нашия проект за финансовата подготовка на децата за учебно заведение? Тази година децата, записани в I, II, III, IV или VIII клас, без значение дали в държавно, общинско или частно учебно заведение, могат да получат еднократна помощ от страната.

Размерът й е 300 лева, изплатена на две вноски. Важно е да знаем, че няма ограничавания във връзка с приходите на родителите.
5. Книгите, които ще ви оказват помощ да сложите в ред персоналните си финанси
Както при нашите деца, и ние можем да използваме началото на новата образователна година, с цел да се образоваме за персоналните си финанси. От цялото море с литература по въпроса, бих предложила 3 книги, с които да започнете:

„ Ще те науча по какъв начин да станеш богат “ – Рами Сети

Тази книга е справочник към финансовия триумф посредством практични препоръки и стъпки. Въпрекиче е за американския пазар и финансова система, което прави част от нещата неприложими в нашата реалност, аз персонално доста одобрявам метода на Рами за съзнателното харчене.

„ Мисли и забогатявай “ – Наполеон Хил

Класическата книга на Хил ни учи за въздействието на мислите и вярата върху нашите финансови достижения. В света на парите имаме потребност от верните умения да боравим с тях, само че и от вярната ментална настройка.

Липсата на което и да е от двете, ще ни попречи да сме финансово сполучливи.Чрез истории на сполучливи хора и насоки за създаване на позитивен ментален облик, книгата ни демонстрира по какъв начин да преодолеем пречките, с цел да реализираме живот във финансово обилие.

„ Умни пари ” – Стойне Василев

Тази книга е моят любимец, тъй като преценява цялото финансово познание към българската реалност. Стойне дава практични препоръки за образуване на персоналните финанси и създаване на здрави финансови привички, като стартираме от бюджета и стигнем до лична капиталова тактика.

С нова образователна година идват нови благоприятни условия за напредък и развиване – както за нашите деца, по този начин и за нас. Подготвени финансово, можем да се оправим с провокациите и да изградим финансова непоклатимост за себе си и фамилиите си, споделяРени Миткова, шеф на водещата компания за ръководство навземанияу нас „ ЕОС Матрикс ”, част от немската EOSGroup и ръководител ена Асоциацията за ръководство на вземания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР