Нова твВ Европа случаите на морбили са се утроили през

...
Нова твВ Европа случаите на морбили са се утроили през
Коментари Харесай

Първи случай на починал от морбили в Киев

Нова тв

В Европа случаите на морбили са се утроили през 2018 година

Първи случай на умрял от морбили в Киев, оповестиха здравните управляващи в страната. 57-годишна жена е умряла в болница в резултат на затруднения от заразната болест, разгласи говорителката на Министерството на здравеопазването Марина Дадинова, оповестяват Агенция Франс Прес и БГНЕС.

8 души, измежду които 2 деца, са умряли от морбили в Украйна тази година. В страната броят на жертвите през 2018 година е 16 души. 20 000 са инфектирани с заболяването от началото на 2019 година.

СЗО предлага 95% от популацията да бъде имунизирано, с цел да бъде предотвратена зараза. Но в Украйна едвам 42% от децата на възраст 1 година са имунизирани през 2016 година, сочи статистика на УНИЦЕФ.

Случаите на морбили в Европа са се утроили през 2018 година, а най-големият растеж е точно в Украйна. През 2018 година в Европа заболелите са били 83 000 души, като 54 000 от тях са единствено в Украйна. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР