Нова тв Резултатите от местни избори 2019 донесоха изненади. В общинския

...
Нова тв
Резултатите от местни избори 2019 донесоха изненади. В общинския
Коментари Харесай

Най-младият общински съветник в България е ученик от Мездра

 Нова тв Резултатите от локални избори 2019 донесоха изненади. В общинския съвет в Мездра влиза най-младият общинар в историята на България досега. Той е на 18 години и е възпитаник в локалната гимназия " Иван Вазов ". Тази година, с изключение на да гласоподава на общинските сесии, ще би трябвало да върви на учебно заведение, да се яви на матури и да приготви абитуриентския си бал.

Косто Томов ще бъде общински консултант от групата на Коалиция Българска социалистическа партия за България. Той е спечелил най-вече преференции от всички претенденти за място в Общинския съвет - 181. С тях от последно място в листата влиза в локалната администрация като лидер. Томов в действителност може да бъде ръководител на групата.

Формално, има право да стане и ръководител на локалния парламент, поради събраните преференции, само че първо би трябвало да приключи образованието си. Томов е безапелационен, че в учебно заведение няма да злоупотребява или да се възползва от новия си пост:

" Ще си е както беше преди. В учебно заведение съм един възпитаник, който съблюдава закона и реда в учебното заведение. "

Любимият му предмет е български език, обмисля втора матура да бъде сред британски език и география. Косто Томов е влезнал в листа
Най-младият общински консултант в България е от Мездра
" Откакто се помня се занимавам с политика. И аз желая да потегли по пътя на дядо ми - Тома Томов, който два мандата е бил депутат, по-късно прокурор и в този момент юрист. И аз имам една мамлка фантазия да стана като него. Затова и потеглих по този път ", изясни младежът пред Нова тв.

" Кандидатирал съм се единствено поради едно нещо - да оказа помощ на младежите в нашата община. В града нямаме спортна зала. Тя е стартирана, има план, желая да я приключим бързо " такава задача си постави  младият общинар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР