Нова ТВ Ресторантьори излязоха на протест. Причината - решението на здравния

...
Нова ТВ
Ресторантьори излязоха на протест. Причината - решението на здравния
Коментари Харесай

Ресторантьорите излязоха на протест

 Нова ТВ Ресторантьори излязоха на митинг. Причината - решението на здравния министър заведенията да отворят на 1-ви март, а не както желае част от бизнеса - още при започване на идващия месец.

Протестът е под надпис " Марш към свободата “. В " Триъгълника на властта " са се събрали хора от разнообразни части на страната, с цел да изискат заведенията да бъдат отворени от 1-ви февруари.

След среща с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация през вчерашния ден здравният министър издаде заповед, че заведенията за хранене и развлечения като се изключи нощните заведения и питейните заведения, могат да отворят от 1-ви март при потенциал от 50%, разстояние 1,5 сред облегалките на столовете на две прилежащи маси и носене на защитни маски за лице от личния състав.

Частта от сектора, която през днешния ден излиза на митинг обаче, не е съгласна с тези условия. " Искаме да можем да упражняваме специалността си и да можем да взимаме пари ", сподели един от протестиращите.

" Сега ще си търсим метод, по който да избухне отново пандемията и да затворим всичко, както в другите страни. Трябва ли да го създадем? Логично ли е? Ето, отпускаме, отпускаме, отпускаме, до момента в който параметрите са тези. Ясно го обясних. Кой както желае - по този начин да го разбере. Разбираме ги и тях ", съобщи министър председателят.

" Уверихме сътрудниците от асоциациите, които през днешния ден стачкуват, че до края на този месец те ще си получат парите по метода, по който са обещани от държавното управление. Това към този момент се случва. Не мога да схвана логиката на този митинг. Те стачкуват защо? За проявен разсъдък от министъра на опазването на здравето? А в случай че проявя неблагоразумие, какво ще ми изискат? ", разяснява здравният министър Костадин Ангелов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР