Нова тв Пловдивският районен съд задържа под стража 44-годишния С.М. и

...
Нова тв
Пловдивският районен съд задържа под стража 44-годишния С.М. и
Коментари Харесай

Ето какво реши съдът за крадците в Роженския манастир

Нова тв Пловдивският областен съд задържа под стража 44-годишния С.М. и 21-годишния Ю.М, а във връзка с 17-годишния А.Х., 16-годишния Г.Х. взе мярка за неотклонение " Под контрол на контрольор от Детска педагогическа стая “. Четиримата са упрекнати от  Районна прокуратура – Сандански в това, че на 18 септември тази година в съучастничество са направили обир в Роженския манастир. Първият от тях  е упрекнат и в държане  на огнестрелно оръжие без съответно позволение.

Съдът одобри, че е налице обосновано съмнение, че четиримата  са причинители на действията, в които са упрекнати. Съдът се базира на показанията на очевидците, разпитани досега в досъдебното произвеждане, наличието на записите на охранителните камери на Роженския манастир, протоколите за оглед и различаване на лица. Освен това при претършуване в дома на С.М. е открит газов револвер, който е  модифициран за пукотевица с бойни патрони.

По отношение на С.М  съдът, като регистрира водещата му организационна функционалност, реши, че има действителна опасност  да извърши закононарушение. По отношение на Ю.М. съдът одобри съществуване на действителна заплаха да се укрие, защото работи и живее в чужбина. За това по отношение на двамата беше взета мярка за неотклонение " Задържане под стража “.

За двамата малолетни братя  А.Х. и Г.Х. Районният съд счете, че защото имат непрекъснат адрес, живеят в фамилна среда и са възпитаници няма заплаха да се укрият. Освен това двамата до в този момент не са осъждани. Съгласно закона мярка за неотклонение " Задържане под стража “, по отношение на малолетни лица се взема единствено в изключителни случаи. Според магистратите процесният случай не е подобен. Поради това за тези двама обвинени е взета по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Районния съд предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, като в този случай делото ще се гледа на 27.09.2018 година от 15:30 часа.

Първоначално настояването за взимане на най-тежката мярка за неотклонение е импортирано в Районен съд – Сандански. Седем от осемте съдии там са се отвели по съображения за съществуване на колегиални взаимоотношения с един от обвинените, който е юрист.

Със свое определение Върховният касационен съд е изпратил делото за разглеждане в Пловдивския областен съд за обективното и независимо разглеждане от различен, еднакъв по степен съд, отвън Софийския апелативен регион.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР