Нова твОт началото на годината са станали близо 3000 катастрофи

...
Нова твОт началото на годината са станали близо 3000 катастрофи
Коментари Харесай

Как да шофираме безопасно, когато всички са на път?

Нова тв

От началото на годината са станали близо 3000 произшествия с 254 починали

Aвгуст е най-кървавият месец на пътя. Именно през тази част на годината в България от 3 десетилетия насам умират приблизително над 100 души. Доказва го и черната статистика. Как да пазим себе си и останалите, до момента в който караме в горещините?

„ От началото на годината до края на юни записаните ПТП-та са 2896 с 254 починали и 3653 ранени. Статистиката не е приятна, макар че всяка година има спад в злополуките. Летните месеци са извънредно интензивни, трафикът е претрупан. Това са аргументите за произшествията и повишаване на броя. Рискът е доста огромен. Наблюдава се отмалялост от горещините, от това, че водачите потеглят в края на работната седмица към морето и се връщат назад неотпочинали. Това води до неправилни маневри и преценки, които са съдбовни. Първокласните пътища и автомагистралите се оказват най-невралгичните точки през летните месеци ”, разяснява гл. контрольор Калоян Драганов от " Пътна полиция ".



„ Хората, които потеглят на отмора не се преценяват с това, че не би трябвало да бързат. Важно е да стигнем до дестинацията си безвредно, а не с няколко минути по-бързо. Ако всеки съблюдава това изискване, мисля че злополуките ще намалеят доста ”, сподели Ивайло Славков от СБА.

Славков разяснява и дали високите наказания в Гърция биха довели до спад на случаите по пътищата. „ Това е единият ключ към контрола. Там, всички българи стават най-хубавите и кротки водачи. Знаят, че който бъде заловен с превишена скорост или направи нарушаване санкциите са жестоки и това е една забележителна спирачка за джигитите ”, добави той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР