нова тв Образувани са и над 300 досъдебни производства за нарушаване

...
нова тв
Образувани са и над 300 досъдебни производства за нарушаване
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Съставени са над 300 акта за струпване на групи хора на обществени места

 нова тв Образувани са и над 300 досъдебни производства за нарушение на карантината, заяви в ефира на Нова тв основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов

" Колегите първо предизвестяват тези хора, които се разхождат, само че в случай че те не се вслушват,  биват глобени ", сподели той.

Припомняме ви, че разходки по паркове, градинки, пешеходни алеи е строго неразрешено.

  " Още от предходната седмица на чиновниците на Министерство на вътрешните работи беше подредено, и те го извършват съзнателно, по високоговорителите на патрулните коли да предизвестяват жителите да не се струпват на едно място, а да се прибират. Аз съм дал на всички регионални шефове пълномощия, всеки, съгласно ситуацията, да преценя какви ограничения да предприеме. Навсякъде броят на скупчването на хора и карантинирането е друго. Не виждам някакъв проблем безотговорните жители да се изплашен малко ", съобщи Иванов.

" Ако всички ограничения се управляват единствено от Министерство на вътрешните работи, то тогава нашата идея е обречена на неуспех. Трябва да има самоконтрол и отговорност от жителите, не трябва принудително да става всичко ", счита главсекът.

" Към този миг над 25 000 са жителите, сложени под карантина. Но тази цифра се трансформира непрекъснато, защото има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина е изтекла. Това е ежедневнопроменяща се цифра. Полицаите при осъществяване на полицейска инспекция могат по ЕГН да ревизират дали това лице би трябвало да е под карантина у дома ", изясни той. Ако карантината е нарушена или се образува досъдебно произвеждане, или се прави инспекция.

Ивайло Иванов съобщи, че все още има петима служители на реда, инфектирани с ковид.

Той осведоми, че всички, които са пазили Банско по време на карантината, ще бъдат тестувани. В 1000 - тата души, на които пробно ще се приложи бързият тест, ще влязат и жандармеристи, които са в регионите, където има най - доста завърнали се от чужбина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР