Нова тв Животът на мъж от Асеновград се превърнал в кошмар

...
Нова тв
Животът на мъж от Асеновград се превърнал в кошмар
Коментари Харесай

Кошмар за асеновградчанин, катаджии му съсипаха живота

 Нова тв Животът на мъж от Асеновград се трансформирал в призрачен сън поради най-неочаквана от него причина – бил спрян от полицията за рутинна инспекция за опиати. Така за минути - от свободен жител, той се оказал с белезници на ръцете.  

Пред водещия на " Пълен парадокс “ пострадалият Емил Узунов описа по какъв начин 119 дни се е чувствал като пленник. Адвокат Михаил Екимджиев го поучава да съди страната и да претендира за доста обезщетение.

Белезниците щракнали на ръцете на Емил в ранния следобяд, когато бил спрян за рутинна инспекция и поканен да посети локалното РПУ. 

" Взеха ми слюнка от устата. Изчакахме към 10 минути. Изкараха ме, че съм карал под влияние на опиати. Така написа в протокола от полицията. Преровиха колата ми. Нямаше по какъв начин да намерят дрога, тъй като нямам нищо нелегално. Бях шокиран. Казах, че би трябвало да дам кръв и урина, тъй като индикаторите от теста са неуместни “, споделя той. 

От момента, в който пробата отчел позитивен резултат, животът на мъжа се преобърнал и той се сдобил с досъдебно произвеждане поради шофиране след приложимост на опиати. 

" Сложиха ми белезници, закараха ме в болничното заведение и там ми взеха кръв и урина. Отнеха ми книжката и ми смъкнаха номерата на колата. Дойдоха две-три патрулки, стана огромен панаир пред дома ми. Все едно съм някакъв нарушител. Съседите, децата ми, брачната половинка ми видяха всичко. Майка ми мъчно го претърпя. Нищо не откриха и в жилището ми, само че ме задържаха за 24 часа “, споделя Емил Узунов.

" Започнах да си мисля какво съм употребявал. Не съм пил хапчета, които да имат подобен резултат. Направих си тест в частна лаборатория. Всичко беше чисто и не би трябвало да имам терзания “, споделя той.

Според наредбата, епруветките с взетата кръв за проучване на позитивен резултат от полеви тест за наркотични субстанции се изпращат в профилирани лаборатории. 

" Едната е в София, а другата – във Варна. Моята проба отиде в столицата. Мислих, че бързо ще изчистя репутацията си. В ареста пристигна проверяващия служител на реда и ми сподели, че до един месец би трябвало да излязат резултатите “, споделя мъжът. 

От Министерството на вътрешните работи обявиха, че в тази ситуация с Емил Узунов наредбата за определяне на приложимост на опиати е прецизно спазена. Действията на служителите на реда са били в границите на техните пълномощия. 

Месеци наред Узунов бил преследван от закона. 

" Нарушени са му редица конституционни права – преди всичко презумпцията за невиновност. След като полевият тест е дал индикация за приложимост на опиати, е трябвало да бъдат взети ограничения. Няма обаче здрав разсъдък, който да изясни за какво 119 дни Емил е третиран като нарушител, откакто е допустимо за няколко часа да бъде осъществено проучването в сертифицирани лаборатории “, разяснява Михаил Екимджиев.

" Бях пленник 4 месеца. Нямах кола и брошура без виновност “, споделя Емил.

" Всеки, изпаднала в обстановката на Узунов, може да заведе дело по закона за отговорността на страната и да претендира за доста обезщетение, тъй като има унищожена известност, нарушена хипотеза за невиновност “, съобщи юристът. 

" 119 дни бях без брошура. Най-накрая получих документа за преустановяване на наказателното произвеждане. От него стана ясно, че в кръвта и в урината нямам никакви наркотични субстанции и всички обвинявания против мен отпадат. Върнаха ми автомобила и книжката “, споделя Емил Узунов.  

" Случката ми се отрази доста неприятно на работата, на фамилията, на контактите ми. Надявам е към този момент да нямам проблеми “, сподели още той.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР